Truckerdag Zideris 2022

Op zaterdag 3 september 2022 organiseert Zideris Rhenen in samenwerking met de Veenendaalse Truckervereniging VTV voor de 39ste keer de jaarlijkse Truckerdag. Dit jaar weer in vorm van een konvooi van 120 vrachtauto’s met aan boord bewoners van Zideris. Zij rijden, vergeleken met eerdere jaren, een kortere route door Veenendaal, Elst en Rhenen (zonder Amerongen).

 

Het konvooi rijdt tijdens de gehele rit stapvoets (15 km/h) en wordt door tientallen verkeersregelaars begeleid. Het vertrek vanaf Zideris vindt plaats tussen 10.30 en 11.00 uur. Volgens planning eindigt de rondrit rond 13.30 uur bij het startpunt aan de Cuneraweg 12 en op de Maatsteeg.

 

Route

Om 10.30uur vertrekt het konvooi voornoemd door Veenendaal, Elst en Rhenen:

1. vertrek Maatsteeg richting Veenendaal

2. rechtdoor Wageningselaan Veenendaal in

3. rotonde rechtsaf Rondweg Oost

4. rotonde linksaf Prins Clauslaan

5. rechtsaf Grote Beer

6. linksaf vervolg Grote Beer

7. oversteek Rondweg West

8. rechtdoor Vendelier

9. linksaf De Schutterij

10. rechtsaf Koningsschot

11. linksaf Gildetrom

12. rechtsaf De Schans

13. rechtsaf Munnikenweg

14. linksaf Kooiweg

15. rechtdoor Slaperdijk

16. linksaf Dijkstraat West

17. rechts af Nijhofflaan

18. vervolg: Vondellaan

19. rechts af De Monding

20. rotonde rechts af De Reede

21. rechts af Rondweg West

22. rechts af Veenendaalsestraatweg N 416

23. rotonde links af Rijksstraatweg N 225

24. rotonde rechtdoor Utrechtsestraatweg N225

25. rotonde rechtdoor vervolg Utrechtsestraatweg N 225

26. rotonde rechtsaf Utrechtsestraatweg in Rhenen

27. rechtdoor Frederik v.d. Paltshof

28. rotonde rechtdoor Herenstraat

 

Besluiten

De burgemeester heeft besloten om op grond van:

  • .

    artikel 2:25 van de Algemene Plaatselijke Verordening Veenendaal een vergunning te verlenen voor het organiseren van een evenement.

  • .

    artikel 61b lid 2 onder d. van het RVV 1990 een ontheffing te verlenen op het verbod op vervoer van personen in of op aanhangwagens achter motorvoertuigen en in open en gesloten laadruimten van motorvoertuigen.

     

Bezwaar

Bent u het niet eens met dit besluit? Dan kunt u of een andere belanghebbende binnen zes weken na verzenddatum van het besluit een gemotiveerd bezwaarschrift sturen aan de raad/ het college van burgemeester en wethouders/ de burgemeester (zie ondertekening brief), Postbus 1100, 3900 BC Veenendaal.

In het bezwaarschrift vermeldt u het volgende:

- uw naam, adres, datum en ondertekening;

- een omschrijving van het besluit waar het bezwaar tegen gericht is (u kunt bijvoorbeeld de datum en het kenmerk van deze brief vermelden of een kopie meesturen);

- de reden waarom u bezwaar instelt.

Digitaal indienen

U kunt uw bezwaarschrift ook digitaal indienen via een webformulier op het digitale loket van de gemeentewebsite (trefwoord: “bezwaar en beroep”). Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Op onze site www.veenendaal.nl is tevens meer informatie te vinden.

Voorlopige voorziening

Een bezwaarschrift schort de werking van dit besluit niet op. Als u dat wilt en u spoedeisend belang hebt, kunt u daarnaast bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Midden-Nederland, afdeling bestuursrecht, een verzoek om een voorlopige voorziening indienen. Hiervoor is griffierecht verschuldigd. Het adres daarvoor is:

Postbus 16005, 3500 DA Utrecht.

U kunt ook digitaal het verzoekschrift indienen en wel via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u ook beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Op deze site is tevens meer informatie te vinden.

Naar boven