ontwerp-omgevingsvergunning Mestbassin Veldweg te Zeijerveld, gemeente Assen

Burgemeester en wethouders van Assen maken ingevolge paragraaf 3.3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) het volgende bekend.

Zij hebben het voornemen om, overeenkomstig artikel 2.1, lid 1, onder c, juncto artikel 2.12, lid 1 onder a, onder 3° van de Wabo, af te wijken van de regels van het bestemmingsplan en een omgevingsvergunning te verlenen voor het realiseren en gebruiken van een mestbassin aan de noord-oostelijke rand van het kadastrale perceel ASN sectie AC nr 819 aan de Veldweg te Zeijerveld.

Korte beschrijving beoogde ontwikkeling

Het plan voorziet in het realiseren van mestbassin ten behoeve van de bedrijfsvoering van het agrarisch bedrijf van aanvrager, gelegen aan de Vorenkampsweg 2 te Zeijerveld. De afstand van het mestbassin tot het bedrijf bedraagt circa 1.200 m. Dit bassin wordt gebruikt om aan het bassin grenzende percelen te bemesten met van elders aangevoerde mest. Dit is een duurzamer oplossing dan de mest vanaf de bedrijfslocatie verspreiden op deze landerijen.

De afstand van het bassin tot de dichtstbijzijnde woning is circa 300 meter. Ruim meer dan de richtafstand van 100 meter die op grond van de richtlijnen in acht genomen moet worden.

Waar kunt u het plan inzien

De digitale versie van de ontwerp omgevingsvergunning, met bijbehorende stukken, met planidentificatienummer NL.IMRO.0106.99OMG20210299-ONT1 is te raadplegen via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Daarnaast ligt het ontwerpbesluit met bijbehorende stukken met ingang van 31 augustus 2022 in papieren vorm ter inzage bij de Infobalie van het stadhuis, Noordersingel 33 te Assen. Voor vragen ten aanzien van het planvoornemen kunt contact opnemen met de afdeling ruimtelijke ontwikkeling via het telefoonnummer 14 0592 of via info@assen.nl.

Mocht u niet in staat zijn om de stukken via www.ruimtelijkeplannen.nl in te zien en indien het ook niet mogelijk is de stukken via de mail te ontvangen dan kunt u op afspraak langskomen om de stukken in te zien. Dit kunt u doen via het algemene nummer 14 0592 of via info@assen.nl. Voor de actuele openingstijden verwijzen wij u naar www.assen.nl .

Hoe kunt u reageren

Met ingang van 31 augustus 2022 kan een ieder gedurende een termijn van 6 weken zienswijzen inbrengen. Deze reacties moeten worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Assen, Postbus 30018, 9400 RA Assen.

Assen 30 augustus 2022

Burgemeester en wethouders van Assen

Naar boven