Ter inzagelegging ontwerpbestemmingsplan ‘’Kabeltracé ontsluiting transformatorstation Zeijerveen’’

Burgemeester en wethouders van Assen maken bekend dat vanaf woensdag 31 augustus 2022 gedurende een termijn van 6 weken de volgende stukken ter inzage liggen:- Het ontwerp van het bestemmingsplan‘’Kabeltracé ontsluiting transformatorstation Zeijerveen’’ met identificatienummer NL.IMRO.0106.99BP20221600A-B001 en de daarbij behorende stukken.

Planomschrijving

Netbeheerder Enexis werkt aan de uitbreiding van het middenspanningsnet in de regio Assen, omdat de capaciteit van het elektriciteitsnet onder druk staat. Om in de toekomst duurzame initiatieven als zonneparken aan te kunnen sluiten op het net dienen er vanaf het transformatorstation Zeijerveen nieuwe kabeltracés te worden aangelegd. Enexis heeft als uitgangspunt om voor de lange termijn de infrastructuur te regelen door het aanleggen van strategische kabeltracés en het realiseren van strategische ontsluitingspunten.

Dit bestemmingsplan maakt het (gefaseerd) aanleggen van 14 ondergrondse 10/20 kV-kabelverbindingen mogelijk in zowel noordelijke (circa 2 km) als zuidelijke richting (circa 0,9 km) vanaf transformatorstation Zeijerveen in het bos- en recreatiegebied. Het bestemmingsplan legt de dubbelbestemming ‘Leiding – Middenspanning’ vast voor het kabeltracé. Deze dubbelbestemming zorgt door het opnemen van bouw- en aanlegregels ervoor dat het tracé, na aanleg, wordt beschermd.

Waar kunt u het plan inzien

De digitale versie van het plan met planidentificatienummer NL.IMRO.0106.99BP20221600A-B001 is in te zien via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Daarnaast kunt u het ontwerpbestemmingsplan en alle bijbehorende stukken met ingang van 31 augustus 2022 gedurende een termijn van 6 weken inzien tijdens de gebruikelijke openingstijden bij de balie Bouwen en Wonen in het Stadhuis, Noordersingel 33 te Assen. Voor vragen ten aanzien van het bestemmingsplan kunt u terecht bij de heer J. de Boer, via het telefoonnummer 14 0592 of via info@assen.nl

Reageren

Met ingang van 31 augustus 2022 kan eenieder gedurende een termijn van 6 weken zienswijzen inbrengen tegen het ontwerp van het bestemmingsplan.

Zienswijzen kunnen worden gericht aan de gemeenteraad van Assen, Postbus 30018, 9400 RA Assen. Deze zienswijzen zullen worden betrokken bij de vaststelling van de plannen door de gemeenteraad van Assen.

Assen, 30 augustus 2022

Naar boven