ontwerp-omgevingsvergunning wijzigingen van een (voormalig) agrarisch bedrijfswoning naar een reguliere woning Zwarteweg 2

Burgemeester en wethouders van Assen maken ingevolge paragraaf 3.3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) het volgende bekend. Zij hebben het voornemen om, overeenkomstig artikel 2.1, lid 1, onder c, juncto artikel 2.12, lid 1 onder a, onder 3° van de Wabo, af te wijken van de regels van het bestemmingsplan en een omgevingsvergunning te verlenen voor het wijzigen van een (voormalig) agrarisch bedrijfswoning naar een reguliere woning, waarbij er onder de noemer van ‘inwoning’ sprake zal zijn van bewoning door 2 huishoudens.

Korte beschrijving beoogde ontwikkeling

De aanleiding van deze omgevingsvergunning is het plan om de bestaande voormalige agrarische bedrijfswoning te wijzigen naar een reguliere woning, waarbij er onder de noemer van ‘inwoning’ sprake zal zijn van bewoning door 2 huishoudens. Hierbij gaat het om een interne verbouwing van de voormalige bedrijfswoning. Bij inwoning gaat het om een zelfstandig woongedeelte binnen een woning met het oog op (toekomstige) mantelzorg; bijvoorbeeld ouder(s) die bij een kind (met hun gezin) gaan wonen of volwassen kinderen die (met hun gezin) bij hun ouders gaan wonen. Hierbij is er geen sprake van een huurverhouding. In dit geval zal de woning worden bewoond door twee gezinnen met een familiaire band, om in de loop van de tijd zorg aan de ouders te kunnen verlenen. Er vindt geen formele splitsing van de woning plaats. Zodra de inwoonsituatie eindigt vervalt de inwoning en verliest de afwijking haar rechtskracht. Na beëindiging van de inwoonsituatie moeten de inwoningsverblijven bij de oorspronkelijke woning worden aangetrokken.

Waar kunt u het plan inzien

Het ontwerpbesluit omgevingsvergunning met bijbehorende stukken, met het identificatienummer NL.IMRO.0106.99OMG120210863-ONT1, is te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Voor vragen ten aanzien van het planvoornemen kunt u terecht bij mevrouw M. Cantrijn, via het telefoonnummer 14 0592 of via info@assen.nl.

Met ingang van 31 augustus 2022 kan eenieder gedurende een termijn van 6 weken inzien bij de balie in het Stadhuis, Noordersingel 33 te Assen.

Hoe kunt u reageren

Met ingang van 31 augustus kan een ieder gedurende een termijn van 6 weken zienswijzen inbrengen. Deze reacties moeten worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Assen, Postbus 30018, 9400 RA Assen.

Naar boven