Ontwerp bestemmingsplan partiële herziening Kreekrijk

 

Burgemeester en wethouders van Zaanstad maken bekend dat met ingang van 3 februari 2022 voor een periode van zes weken (dus tot en met 16 maart 2022) ter inzage liggen:

 

  • Het ontwerp bestemmingsplan partiële herziening Kreekrijk met identificatienummer NL.IMRO.0479.STED3893BP-0201

  • Het m.e.r.-beoordelingsbesluit

  • Het ontwerpbesluit hogere waarden voor de maximaal toelaatbare geluidbelasting

Ligging, aanleiding en inhoud bestemmingsplan

Het plangebied Kreekrijk ligt in de gemeente Zaanstad, ten noordwesten van de woonwijk Assendelft-Noord. Aan de noordoostkant grenst het gebied aan de N203 en de spoorlijn

Alkmaar-Amsterdam en aan de westzijde aan agrarisch groengebied. Aan de zuidoostkant

wordt het plangebied begrensd door de woonwijk Assendelft-Noord.

De aanleiding voor het opstellen van de partiële herziening van het bestemmingsplan Kreekrijk is dat de nu gewenste opzet van de woningbouw niet meer overeen komt met de kaders van het vigerende bestemmingsplan Kreekrijk uit 2014.

Tijdens de uitwerking van de Voorbeeldverkaveling op basis van dat bestemmingsplan bleek namelijk dat de verkaveling niet meer aansloot op de inmiddels veranderde woningbehoefte en de marktomstandigheden. Door een nieuwe verkaveling te maken met andere woningtypen wordt het mogelijk om in deze markt toch betaalbare woningen te realiseren.

Inhoud besluit hogere waarden geluid

De woningen zullen voor een deel worden gebouwd binnen de wettelijke zone voor het wegverkeerslawaai van de Provincialeweg N203.

Uit uitgevoerd akoestisch onderzoek blijkt, dat er voor deze woningen een hogere waarde vanwege wegverkeerslawaai moet worden vastgesteld. Het verlenen van hogere waarden, zoals is te lezen in het ontwerpbesluit hogere waarden geluid, is conform de Wet geluidhinder en voldoet aan het gemeentelijke beleid op dat gebied.

Ook met het verlenen van hogere waarden is er nog steeds een aanvaardbaar woon- en leefklimaat.

M.e.r.-beoordelingsbesluit

Ter voorbereiding van het ontwerpbestemmingsplan is een m.e.r.-beoordelingsbesluit genomen. Er is besloten om geen m.e.r.-procedure te doorlopen voor dit ontwerpbestemmingsplan.

Om te bepalen of de ontwikkeling, zoals mogelijk gemaakt in het ontwerpbestemmingsplan, nadelige milieugevolgen heeft op de milieu- en leefomgevingskwaliteit in en rondom het gebied, zijn de effecten die kunnen optreden in beeld gebracht.

De conclusie van de m.e.r.-beoordeling is dat belangrijke nadelige milieugevolgen voor het ontwerpbestemmingsplan kunnen worden uitgesloten.

Inzage

De bovengenoemde besluiten en bijbehorende stukken, liggen ter inzage als pdf-bestanden op de gemeentelijke website: www.zaanstad.nl (zoekterm ‘bestemmingsplan’).

Het ontwerp bestemmingsplan ligt ook digitaal ter inzage op de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Wilt u meer informatie of wilt u papieren stukken inzien? Vult u dan het contactformulier in op www.zaanstad.nl, dan nemen wij contact met u op.

Zienswijzen

Tijdens de periode van de terinzagelegging kan iedereen een zienswijze over het ontwerp bestemmingsplan indienen.

Over het ontwerpbesluit hogere waarden geluid kunnen alleen belanghebbenden een zienswijze indienen.

  • Schriftelijke zienswijzen over het ontwerp bestemmingsplan stuurt u naar de gemeenteraad van Zaanstad, Postbus 2000, 1500 GA Zaandam, onder vermelding van ‘zienswijze ‘partiële herziening bestemmingsplan Kreekrijk’.

  • Schriftelijke zienswijzen over het ontwerpbesluit hogere waarden geluid stuurt u naar burgemeester en wethouders van Zaanstad, Postbus 2000, 1500 GA Zaandam, onder vermelding van ‘zienswijze besluit hogere waarden geluid partiële herziening bestemmingsplan Kreekrijk’.

  •  

  • Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kunt u op maandag t/m donderdag, bij voorkeur tussen 10:00 en 12:00 uur, contact opnemen met de heer N. Kippers, afdeling Omgevingsplannen van de gemeente Zaanstad, bereikbaar via het algemene telefoonnummer 14 075.

 

Digitaal ingediende zienswijzen (bijvoorbeeld per e-mail) worden niet in behandeling genomen.

Bezwaar m.e.r .-beoordelingsbesluit

Tegen het m.e.r.-beoordelingsbesluit kan alleen de initiatiefnemer van het plan bezwaar indienen. Het m.e.r. beoordelingsbesluit is namelijk een voorbereidingsbeslissing in de zin van artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht, waartegen geen zelfstandig bezwaar of beroep mogelijk is.

Tijdens de termijn van terinzagelegging kan de initiatiefnemer schriftelijk bezwaar tegen het m.e.r.-beoordelingsbesluit maken.

Bezwaarschriften stuurt u naar burgemeester en wethouders van Zaanstad, Postbus 2000, 1500 GA Zaandam, onder vermelding van ‘bezwaar m.e.r.-beoordelingsbesluit partiële herziening bestemmingsplan Kreekrijk’.

Crisis- en herstelwet

Op het bestemmingsplan is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Deze afdeling beperkt het beroepsrecht en stelt striktere eisen aan het beroepschrift. Dit brengt onder meer met zich mee dat alle beroepsgronden in het beroepschrift dienen te worden opgenomen en dat deze na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld. Pro forma ingediende beroepen zijn niet toegestaan. In het beroepschrift moet worden vermeld dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

 

Zaandam, 2 februari 2022

  •  

Burgemeester en wethouders van Zaanstad

Naar boven