Vastgesteld Bestemmingsplan Hof te Twekkelo

De gemeenteraad heeft op 13 juli 2022 het bestemmingsplan Hof te Twekkelo vastgesteld. Het bestemmingsplan Hof te Twekkelo maakt een landgoed mogelijk in Twekkelo. Het nieuwe landgoed ligt, met een oppervlakte van ca. 22 hectare, zowel in de gemeente Hengelo als Enschede. De gronden zijn geconcentreerd rond het erve Den Haimer en de gronden ten zuiden van De Zuivelhoeve. De ontwikkeling van het landgoed voorziet in de herbouw van drie woningen met een grotere inhoud dan bestaand.

In Enschede worden een landhuis en schuurwoning opgericht op erve Den Haimer. In Hengelo wordt een woning gesloopt en herbouwd op het perceel Bruninksweg 11. Daarnaast wordt een bestaande schuur aan de Grote Veldweg 50 vernieuwd en geschikt gemaakt als werktuigberging.

 

Ter compensatie van de ontwikkeling wordt er geïnvesteerd in de ruimtelijke kwaliteit door onder andere landschappelijke inpassing met groenelementen en aanleg van 4 poelen, restauratie van een rijksmonumentale schuur en omzetting van 8 hectare landbouwgrond in nieuwe natuur. Ook zorgt de initiatiefnemer voor herstel van openbare routes en openstelling van de wandelpaden voor bezoekers.

 

Inzien en beroep

U kunt het bestemmingsplan en de bijbehorende stukken van 1 september tot en met 12 oktober 2022 inzien op https://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0164.BP0142-0301. Tijdens de inzagetermijn kunt u een beroepschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (postbus 20019, 2500 EA Den Haag). Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking op 13 oktober 2022. Gelijktijdig met het indienen van een beroepschrift kunt u de Voorzitter van genoemde Afdeling vragen een voorlopige voorziening te treffen. Het besluit treedt dan niet eerder in werking totdat op dat verzoek is beslist. Aan de indiening van zowel een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden. Kijk voor meer informatie op www.raadvanstate.nl of neem contact op met Marije Brummelhuis of Debby Bouwhuis, telefoonnummer 14074.

 

Naar boven