Van rechtswege vervallen aanwijzing voorkeursrecht gemeenten, gemeente Lelystad

 

Burgemeester en wethouders van de gemeente Lelystad maken op grond van artikel 9, lid 5 Wet voorkeursrecht gemeenten bekend dat de aanwijzing in het kader van deze wet op de gronden gelegen in het plangebied Megapark-Larserpoort per 3 maart 2021 is vervallen. Het vervallen van deze aanwijzing wordt verwerkt in het WKPB-registratiesysteem.

 

In 2007 zijn door het college respectievelijk de gemeenteraad besluiten genomen over het voorkeursrecht voor gronden gelegen in het bestemmingsplan Lelystad - Larserknoop. Daarbij zijn gronden, nodig voor realisatie van het bestemmingsplan, aangewezen als percelen waarop de Wet voorkeursrecht gemeenten van toepassing is. Dit houdt in dat de gemeente het recht van eerste koop heeft.

 

Op grond van artikel 9 lid 5 Wet voorkeursrecht gemeenten vervalt een besluit tot aanwijzing voorkeursrecht gemeenten van rechtswege tien jaar na inwerkingtreding van het betreffende bestemmingsplan. Dit houdt in dat voornoemde aanwijzing krachtens de Wet voorkeursrecht gemeenten per 3 maart 2021 van rechtswege is vervallen op alle percelen die binnen dit gebied liggen.

 

Deze mededeling is vanaf 25 augustus 2022 gedurende zes weken voor eenieder in te zien op het stadhuis.

 

Nadere informatie

Voor nadere informatie over het bestemmingsplan kunt u terecht bij mevrouw P. de Mos van het Team Ontwikkeling, telefoonnummer 14 0320

Naar boven