ontwerp-omgevingsvergunning fase 2 transformatorstation Zeijerveen, Assen

Burgemeester en wethouders van Assen maken ingevolge paragraaf 3.3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) het volgende bekend. Zij hebben het voornemen om, overeenkomstig artikel 2.1, lid 1, onder c, juncto artikel 2.12, lid 1 onder a, onder 3° van de Wabo, af te wijken van de regels van het bestemmingsplan en een omgevingsvergunning te verlenen voor uitbreiding van het transformatorstation Zeijerveen te Assen.

Korte beschrijving beoogde ontwikkeling

Het plan betreft het verwijderen en aanbrengen van diverse grote elektrische installaties met bijbehorende bebouwing op het bestaande terrein.

Qua functie past de uitbreiding binnen het bestemmingsplan. Maar de uitbreidingsplannen voldoen niet aan de bouwvoorschriften van het geldende bestemmingsplan 'Bos en Golf'.

Er wordt gedeeltelijk buiten het bouwvlak gebouwd, de maximale bouwhoogte van 4 meter voor gebouwen wordt overschreden, de bouwhoogte van 12 meter voor andere-bouwwerken wordt overschreden, het maximaal bebouwd oppervlak van 1500 m2 voor gebouwen wordt overschreden en de bouwhoogte van 2,5 meter voor erf- en terreinafscheidingen wordt overschreden.

Met de beoogde uitbreiding van het transformatorstation kan het sterk stijgende aanbod van duurzame elektriciteitsproductie en de groeiende vraag naar elektriciteit gefaciliteerd worden.

Verklaring van geen bedenkingen en coördinatieregeling Wro

Op deze procedure heeft de gemeenteraad van Assen bij besluit van 20 januari 2022 een verklaring van geen bedenkingen afgegeven en de coördinatieregeling van toepassing verklaard. De coördinatieregeling is van toepassing op de activiteiten bouw, milieu en afwijking regels ruimtelijke ordening. Dit betekent dat er sprake is van één voorbereidingsprocedure en dat de afhandeling van eventueel beroep plaatsvindt bij één instantie, te weten de Raad van State.

Crisis- en herstelwet (Chw)

Op deze omgevingsvergunning is ook de Crisis- en herstelwet van toepassing. Het plan valt onder projecten zoals bedoeld in Bijlage I van de Chw, onder 1.6: “ontwikkeling en verwezenlijking van overige ruimtelijke en infrastructurele projecten ten behoeve van het transport of het leveren van duurzame energie”. Hierdoor is hoofdstuk 1 van de Chw rechtstreeks van toepassing.

Waar kunt u het plan inzien

De digitale versie van het ontwerpbesluit omgevingsvergunning, met bijbehorende stukken, met planidentificatienummer NL.IMRO.0106.99OMG20201204-ONT1 is te raadplegen via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Daarnaast ligt het ontwerpbesluit met bijbehorende stukken met ingang van 2 februari 2022 in papiervorm ter inzage bij de Infobalie van het stadhuis, Noordersingel 33 te Assen. Gezien het coronavirus en de maatregelen die momenteel van kracht zijn om de verspreiding van het coronavirus te beperken heeft het onze voorkeur om telefonisch of via de mail contact met ons op te nemen. Dan kunnen wij u de stukken via de mail doen toekomen. Voor vragen ten aanzien van het planvoornemen kunt contact opnemen met mevrouw O. Coenraadts via het telefoonnummer 14 0592 of via info@assen.nl.

Mocht u niet in staat zijn om de stukken via www.ruimtelijkeplannen.nl in te zien en indien het ook niet mogelijk is de stukken via de mail te ontvangen dan kunt u alleen op afspraak langskomen om de stukken in te zien. Dit kunt u doen via het algemene nummer 14 0592 of via info@assen.nl. Voor de actuele openingstijden verwijzen wij u naar www.assen.nl .

Hoe kunt u reageren

Met ingang van 2 februari 2022 kan een ieder gedurende een termijn van 6 weken zienswijzen inbrengen. Deze reacties moeten worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Assen, Postbus 30018, 9400 RA Assen.

Naar boven