Aanpassen subsidieregeling Regio Deal Midden- en West-Brabant Makes & Moves

Op 16 september 2019 heeft de raad besloten over de “Uitvoering Regio Deal Midden- en West-Brabant Makes en Moves”. Het college heeft in vervolg op dit raadsbesluit op 25 november 2019 de subsidieregeling Regio Deal Midden- en West Brabant Makes & Moves vastgesteld. Het doel van de regeling is de maakindustrie en de logistieke sector te versterken en innovatie in het midden- en kleinbedrijf binnen de regio Midden- en West-Brabant te stimuleren. Inmiddels zijn op grond van deze subsidieregeling de meeste subsidies verleend en wordt jaarlijks verantwoording afgelegd over de behaalde resultaten. Uit de praktijk blijkt nu dat de regels omtrent de eindverantwoording in sommige gevallen te streng uitvallen en leiden tot onnodige (en zelfs onmogelijke) administratieve lasten bij de subsidieontvanger. Daarnaast is het wenselijk om een hardheidsclausule op te nemen, zodat, wanneer het volgen van de regels onevenredige gevolgen heeft, daarvan kan worden afgeweken.

 

Besluit

 

Het college

 

  • 1.

    Voegt een zesde lid toe aan artikel 11 in de subsidieregeling Regio Deal Midden- en West-Brabant Makes & Moves met de volgende tekst:

  • “Indien redelijkerwijs van de subsidieontvanger niet verwacht kan worden dat deze een goedkeurende controleverklaring als bedoeld in artikel 11, vijfde lid overlegt, kan het college besluiten dat op andere wijze wordt aangetoond dat aan de eisen wordt voldaan.”

  • 2.

    Voegt een hardheidsclausule toe via een nieuw artikel 16a in de subsidieregeling Regio Deal Midden- en West-Brabant Makes & Moves met de volgende tekst:

  • “Het college kan een of meer bepalingen van deze subsidieregeling in individuele gevallen buiten toepassing laten of daarvan afwijken, voor zover de toepassing van die bepalingen voor de subsidieaanvrager of -ontvanger gevolgen zou hebben die onevenredig zijn in verhouding tot de met de betrokken bepaling te dienen doelen.”

  • 3.

    Verleent een mandaat aan de algemeen directeur voor de toepassing van zowel artikel 11 lid 6 als artikel 16a van de subsidieregeling Regio Deal Midden- en West-Brabant Makes & Moves, waarbij ondermandaat is toegestaan (bijlage 1).

  • 4.

    Vervangt in artikel 7 lid 1 onder e van de tekst “Shared facility Polymerisatie, 1 mln.” door “Symbiosis 4 Growth2 Duurzaam Ondernemerschap Bedrijventerreinen 0,27 mln.”.

Bijlage 1  

 

Onderwerp

Bevoegdheid

Toepassen van artikel 11 lid 6 en artikel 16a van de subsidieregeling Regio Deal Midden- en West-Brabant Makes & Moves

Betrokken orgaan

College

Afdoeningsmandaat

Algemeen Directeur

Ondermandaat

toegestaan

Ondermandaat

afdelingshoofd Planning & Control

Verder ondermandaat

niet toegestaan

Toelichting

 

 

Naar boven