Ontwerpbesluit voor het afwijken van milieucategorie voor Koopmans ijzerwerken aan Celciusstraat 12 te Harlingen

Ontwerp-omgevingsvergunning uitgebreide procedure milieucategorie Koopmans ijzerwerk

Burgermeester en wethouders van Harlingen maken bekend dat met ingang van 17 Augustus 2022 gedurende zes weken voor iedereen de ontwerp-omgevingsvergunning ter inzage ligt voor het afwijken van milieucategorie voor Koopmans ijzerwerken aan Celciusstraat 12. De gemeente is voornemens de vergunning te verlenen.

Wat regelt de ontwerp-omgevingsvergunning?

Bij het bedrijf aan Celsiusstraat 12 worden momenteel schepen verbouwd kleiner dan 25 meter. Het bedrijf wil de activiteiten uitbreiden om ook aan schepen van een grotere lengte te kunnen werken.

Deze activiteiten vallen in een zwaardere milieucategorie, welke niet is opgenomen in de mogelijkheden van het geldende bestemmingsplan. Tevens wordt een nieuwe bedrijfsloods op het terrein gerealiseerd. Met de omgevingsvergunning voor een buitenplanse afwijking (art. 2.12 lid 1, sub a, onder 3⁰ WABO) kan medewerking worden verleend aan deze aanvraag.

Waar ligt deze ter inzage?

De ontwerp-omgevingsvergunning en bijbehorende stukken liggen voor iedereen ter inzage bij het Klantencontactcentrum in het gebouw “De Groenlandsvaarder” aan de Voorstraat 35 te Harlingen. Alle planstukken kunnen ook bekeken worden op de website www.ruimtelijkeplannen.nl

Hoe kan ik reageren?

Een ieder kan binnen de bovengenoemde termijn (dus t/m 27 September 2022) mondeling of schriftelijk zijn of haar zienswijze naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders van Harlingen, Postbus 10.000, 8860 HA Harlingen. Indien voor het mondeling inbrengen wordt gekozen, kan men bellen naar het team Ontwikkeling van onze gemeente via telefoonnummer 14 0517.

 

Naar boven