Toestemming voor het het bouwen van een bouwwerken en het handelen in strijd met de beheersverordening ‘Harlingen – Stationsgebied’ aan de Koningin Julianastraat 11 t/m 57 te Harlingen

Het college van burgermeester en wethouders van de gemeente Harlingen maken bekend dat zij besloten hebben de omgevingsvergunning voor het bouwen van een bouwwerk en het handelen in strijd met de beheersverordening ‘Harlingen – Stationsgebied’ te verlenen. Dit besluit is genomen op 3 augustus 2022.

Wat regelt de vergunning?

De verleende vergunning heeft betrekking op het realiseren van 24 rug-aan-rug woningen op een locatie ten westen van het station Harlingen. (Koningin Julianastraat 11 t/m 57) De vergunning ligt vanaf maandag 15 augustus 2022 ter inzage op www.ruimtelijkeplannen.nl en bij het klantcontactcentrum in gebouw “De Groenlandsvaarder” aan de Voorstraat 35 te Harlingen.

Bent u het niet eens met deze beslissing?

Tegen dit besluit kunnen belanghebbenden binnen zes weken na bekendmaking (dus voor 26 september 2022) beroep instellen bij de Rechtbank Noord-Nederland, Afdeling bestuursrecht, Postbus 150, 9700 AD Groningen.

Het beroepschrift moet worden ondertekend en ten minste bevatten:

  • de naam en het adres van de indiener

  • de dagtekening

  • een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht

  • de gronden van het bezwaar

Tegelijk met het instellen van beroep kunnen belanghebbenden vragen het besluit tijdelijk ongedaan te maken. Zo’n verzoek om een voorlopige voorziening moet worden gericht aan de voorzieningenrechter van genoemde rechtbank.

Naar boven