Ontwerpbestemmingsplan ‘Groeneweg Maasstraat’

Het college van burgemeester en wethouders van Roermond maakt overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Groeneweg Maasstraat’ (NL.IMRO.0957.BP00000317-ON01) van woensdag 2 februari 2022 tot en met dinsdag 15 maart 2022 voor een ieder ter inzage ligt in het Stadskantoor, Kazerneplein 7 te Roermond. Het bestemmingsplan is ook digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Tevens maken burgemeester en wethouders bekend dat dat zij hebben besloten, dat voor deze ontwikkeling geen milieueffectrapportage (m.e.r.) hoeft te worden opgesteld. Dit besluit wordt met het ontwerpbestemmingsplan ter inzage gelegd.

 

Ontwerpbestemmingsplan

Het bestemmingsplan maakt de ontwikkeling van 13 woonkavels mogelijk, in een gebied tussen de Groeneweg en Maasstraat in de kern Ool. Het stedenbouwkundig ontwerp voor deze ontwikkeling is gebaseerd op het Ruimtelijk Kwaliteitskader Ool. Het betreft ruime kavels waarop vrijstaande woningen worden toegestaan. In de punt van het plangebied, op de hoek van de Maasstraat en de Groeneweg is ook de bouw van twee halfvrijstaande of vrijstaand geschakelde woningen mogelijk. Tussen de Groeneweg en de Maasstraat wordt ook een nieuwe ontsluitingsweg aangelegd.

 

Besluit vormvrije m.e.r.-beoordeling

Burgemeester en wethouders hebben in verband met het bestemmingsplan ‘Groeneweg Maasstraat’ van initiatiefnemer een aanmeldnotitie vormvrije m.e.r.-beoordeling ontvangen. Op basis van een aanmeldingsnotitie is beoordeeld of er een milieueffectrapportage moet worden opgesteld voorafgaande aan de bestemmingsplanprocedure. Burgemeester en wethouders hebben besloten dat voor de activiteit geen milieueffectrapportage hoeft te worden opgesteld.

Het besluit vormvrije m.e.r.-beoordeling is een voorbereidingsbesluit, waartegen geen direct bezwaar of beroep mogelijk is. Eventuele zienswijzen tegen dit besluit kunnen in de bestemmingsplanprocedure (als zienswijze) worden ingebracht.

 

Reageren

Tijdens de inzagetermijn is het mogelijk om uw zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan, bij voorkeur schriftelijk, in te dienen bij de gemeenteraad van de gemeente Roermond, Postbus 900, 6040 AX Roermond. U kunt ook mondeling uw zienswijze indienen, hiervoor dient u eerst een afspraak te maken met de behandelend ambtenaar, telefoon (0475) 35 94 70.

Naar boven