Gemeente Heusden - ontwerpbestemmingsplan ‘Voorstraat 10, Vlijmen’

Het college van Heusden maakt bekend, dat het heeft ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan ‘Voorstraat 10, Vlijmen’ (NL.IMRO.BPVoorstraat10-ON01).

Het plangebied ligt aan de Voorstaat in Vlijmen tussen de nummers 8A en 10A (perceel L 1371).

Het doel van dit bestemmingsplan is de bouw mogelijk te maken een woonzorgvoorziening voor mensen met de ziekte van Alzheimer of een andere vorm van dementie. Het gaat om 28 onzelfstandige woonruimtes. Deze voorgenomen ontwikkeling past niet binnen het geldende bestemmingsplan ‘Vlijmen en Vliedberg, Herziening 2013. Het perceel heeft daar de bestemming ‘Wonen’ met een beperkt bouwvlak. Na herziening van het bestemmingsplan krijgt het perceel de bestemming ‘Maatschappelijk’ met een passend bouwvlak. De voorgestelde bebouwing is ruimtelijk aanvaardbaar.

Het bestemmingsplan wordt waarschijnlijk vastgesteld in het eerste kwartaal van 2023.

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt met ingang van 1 september 2022 gedurende zes weken ter inzage. U kunt de stukken tijdens openingstijden inzien in het gemeentehuis in Vlijmen. Een digitale versie van het ontwerpbestemmingsplan is raadpleegbaar via www.heusden.nl en de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Zienswijze

Gedurende de bovengenoemde termijn kan iedereen naar keuze schriftelijk (wat de voorkeur heeft) of mondeling een zienswijze op het ontwerp bestemmingsplan indienen bij de raad van Heusden. Een schriftelijke zienswijze stuurt u per post naar de raad van Heusden, postbus 41, 5250 AA Vlijmen, of online via de website www.heusden.nl (inloggen met uw DigiD of Eherkenning). Graag bij uw schriftelijke reactie zaaknummer 1124276 vermelden. Wilt u mondeling reageren, of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Monique van Geel via telefoonnummer (073) 513 17 89.

 

Naar boven