Voornemen tot verkoop kavel Wessem

De gemeente Maasgouw is voornemens om een bedrijfskavel, gelegen aan de Maasdijk in Wessem te verkopen aan de eigenaar van een perceel in de directe omgeving.

 

Omschrijving perceel

Het betreft een bedrijfskavel gelegen aan de Maasdijk in Wessem, met een oppervlakte van ongeveer 376 m2, kadastraal bekend gemeente Wessem, sectie C, nr. 586.

 

Motivatie voorgenomen verkoop

De gemeente is op grond van de navolgende criteria tot de conclusie gekomen dat uitsluitend deze koper als serieuze gegadigde voor de aankoop in aanmerking komt:

  • -

    Realisatie gebiedsontwikkeling Nautische Boulevard

    De realisatie van de gebiedsontwikkeling Nautische Boulevard aan de haven van Wessem is door de gemeenteraad van de gemeente Maasgouw aangemerkt als een majeur project.

    De gewenste ontwikkeling van het voorterrein op deze locatie is uitsluitend mogelijk indien de gemeente een perceel, gelegen op dit voorterrein en in eigendom van koper, kan aankopen.

    Verkoper is uitsluitend bereid tot verkoop, indien de hiervoor omschreven bedrijfskavel kan worden verworven.

  • -

    Verkoop aan andere partij niet aan de orde

    Verkoop van de bedrijfskavel is uitsluitend aan de orde om de gewenste ontwikkeling op het voorterrein mogelijk te maken. Mocht de voorgenomen verkoop aan deze koper niet doorgaan, dan is verkoop aan een andere partij niet aan de orde.

Nu het verkopen van de bedrijfskavel noodzakelijk is voor de realisatie van de voormelde gebiedsontwikkeling én de bedrijfskavel niet voor verkoop in aanmerking komt aan een andere partij, komt de koper als enige serieuze gegadigde voor de aankoop in aanmerking.

 

Bent u het niet eens met dit besluit?

Bent u het niet eens met dit voornemen tot verkoop, omdat u van mening bent ook als serieuze gegadigde in aanmerking te kunnen komen voor de aankoop van deze kavel? Dan dient u dit kenbaar te maken door binnen een termijn van 20 kalenderdagen na publicatie van deze bekendmaking, een kort geding tegen dit voornemen aanhangig te maken bij de voorzieningenrechter bij de rechtbank Limburg. Deze termijn merken wij aan als vervaltermijn. Dit betekent voor de goede orde dat indien een serieuze gegadigde binnen 20 dagen na heden géén kort geding is gestart, alle rechten vervallen, waaronder het recht om nadien in rechte op te komen tegen dit voornemen tot verkoop. De gemeente hanteert deze handelwijze om rechtszekerheid te creëren, zodat zij na ommekomst van de termijn van 20 dagen of nadat de voorzieningenrechter in kort geding heeft geoordeeld dat geen sprake is van een andere serieuze gegadigde, één op één kan contracteren.

 

Volledigheidshalve wordt opgemerkt dat de thans gestelde termijnen uiterlijke termijnen zijn en dat een nadere verlenging van deze termijnen niet aan de orde is.

 

Voor nadere inlichtingen kunt u zich wenden tot het Team Grondzaken van onze gemeente. Per mail bereikbaar op adres wvgrondzaken@gemeentemaasgouw.nl en telefonisch op telefoonnummer 0475852500.

Naar boven