Vastgesteld bestemmingsplan Voorsterpoort, Russenweg – Grote Voort (Retail)

Burgemeester en wethouders van Zwolle maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat de gemeenteraad op 17 januari 2022 het bestemmingsplan Voorsterpoort, Russenweg – Grote Voort (Retail) heeft vastgesteld.

Plangebied en doelstelling van het bestemmingsplan

Het plangebied is gelegen op de hoek van de Russenweg en de Grote Voort.

Het ontwerpbestemmingsplan voorziet in een uitbreiding van het winkelaanbod binnen de categorie 'in en om huis' in de woonbranche alsmede in bruin- en witgoedzaken. Uitgangspunt is een versterking van de bovenregionale verzorgingsfunctie van Zwolle op het gebied van doelgerichte aankopen binnen het thema ‘in en om het huis”.

Ter inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan met de documenten die daarbij horen ligt van 31 januari 2022 tot en met 13 maart 2022 (zes weken) ter inzage en is te bekijken op de website:

www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0193.BP18018-0004

De bronbestanden zijn beschikbaar via

https://publiek.tercera-ro.nl/officieel/0193/NL.IMRO.0193.BP18018-0004/

Heeft u geen computer of internet? Gebruik dan een computer in het Stadskantoor (Lübeckplein 2) om het digitale plan te bekijken.

Openingstijden van het Stadskantoor: maandag, woensdag en vrijdag van 8.00 tot 16.30 uur en op dinsdag en donderdag van 8.00 tot 19.00 uur.

Let op: voor een bezoek aan het Stadskantoor moet u eerst een afspraak maken. Voorlopig kan dat alleen telefonisch via telefoonnummer 14038 (5 cijfers).

Beroep

Niet eens met het besluit? Tegen het besluit kan in beroep worden gegaan door:

 

  • 1.

    Belanghebbenden;

  • 2.

    Niet-belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend;

  • 3.

    Niet-belanghebbenden van wie redelijkerwijs niet verwacht kon worden dat zij een zienswijze hebben ingediend.

In de periode dat de plannen ter inzage liggen, kan in beroep worden gegaan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Inwerkingtreding

Als de periode voor het indienen van een beroep is afgelopen, geldt het nieuwe bestemmingsplan en de omgevingsvergunning. Alleen een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State zorgt voor uitstel.

 

Naar boven