Voornemen overeenkomst verkoop voormalige gemeentehuis aan Brink 3 te Sint Anthonis

Met deze publicatie geeft de Gemeente Land van Cuijk uitvoering aan het arrest van de Hoge Raad van 26 november 2021 (ECLI:NL:HR:2021:1778)

Het college van Burgemeester en wethouders van Land van Cuijk maakt bekend dat de Gemeente voornemens is om een overeenkomst te sluiten met Koers Ontwikkeling B.V. te Barendrecht voor de verkoop van het voormalige gemeentehuis te Sint Anthonis, Brink 3, 5845 ZG Sint Anthonis, kadastraal bekend gemeente Oploo, sectie B, nummer 3929.

Naar het oordeel van de Gemeente is Koers Ontwikkeling B.V. een serieuze gegadigde die in aanmerking komt voor de verkrijging van het voormalig gemeentehuis en de herontwikkeling daarvan. De Gemeente heeft het voormalig gemeentehuis via een makelaar openbaar aangeboden en aan de verkoop een aantal criteria verbonden. Koers Ontwikkeling B.V. zich gemeld met de afdoende garantie op correcte invulling van de gestelde criteria. De Gemeente is van oordeel dat Koers Ontwikkeling B.V. op grond van objectieve, redelijke en toetsbare criteria als enige serieuze gegadigde in aanmerking komt voor het aangaan van een overeenkomst voor de verkoop van het voormalige gemeentehuis.

Bent u het niet eens met deze (voorgenomen) verkoop, dan dient u binnen 20 kalenderdagen na dagtekening van deze publicatie een kort geding aanhangig te maken bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Oost-Brabant, locatie ’s-Hertogenbosch. Deze termijn is een vervaltermijn. Bij gebreke van een tijdige procedure vervalt het recht tegen al het voornoemde in rechte op te komen en/of daarop enige vordering tot schadevergoeding of welke andere aanspraak dan ook te baseren, althans heeft u uw rechten daarop verwerkt. De Gemeente en Koers Ontwikkeling B.V. zouden anders onredelijk benadeeld worden indien pas na deze (duidelijk kenbaar gemaakte) termijn alsnog tegen het voornemen respectievelijk het aangaan van de overeenkomst zou worden opgekomen. Indien u een kort geding aanspant, verzoeken wij u ons dit binnen voornoemde termijn van 20 kalenderdagen schriftelijk mede te delen, bij voorkeur door het opsturen van de conceptdagvaarding aan jos.rensen@landvancuijk.nl.

Voor nadere informatie kan contact worden opgenomen met Jos Rensen, projectleider van de Gemeente, telefoon 0485-854000 en email: jos.rensen@landvancuijk.nl. Er liggen verder geen stukken ter inzage.

Cuijk, 26 juli 2022

Naar boven