Ter inzagelegging ontwerpbestemmingsplan Hero, concept beeldkwaliteitsplan en ontwerpbesluit hogere waarde

 

Burgemeester en wethouders van Breda maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Hero’ (NL.IMRO.0758.BP2020202006-ON01) en het daarmee samenhangende concept beeldkwaliteitsplan en ontwerpbesluit hogere waarde ter inzage liggen. Het ontwerpbestemmingsplan voorziet in de realisatie van maximaal 402 woningen en 20 zorgwoningen. Het plangebied betreft de voormalige locatie van het Hero-terrein aan de Teteringsedijk/Kwekerijstraat, ten oosten van het centrum van Breda in de wijk Brabantpark. De locatie van De Toerist op de hoek Kapittelweg/Teteringsedijk maakt ook onderdeel uit van het plangebied.

 

Wet geluidhinder

De nieuwe woningen worden gerealiseerd binnen de geluidzone van de Kapittelweg, Beverweg, Sint Ignatiusstraat, Antilooopstraat, Teteringsedijk en het spoor en worden, conform de Wet geluidhinder, aangemerkt als geluidsgevoelige bestemming. Uit akoestisch onderzoek is gebleken dat het geluid van het spoor en deze wegen ervoor zorgt dat de wettelijke voorkeursgrenswaarde op de gevels van een deel van de woningen wordt overschreden. In dat kader is een ontwerpbesluit hogere waarde opgesteld. Dit ontwerp besluit ligt tegelijk met het ontwerpbestemmingsplan ter inzage.

 

M.e.r .-beoordelingsbesluit

Uit de vormvrije-m.e.r. beoordeling (aanmeldnotitie), die ten behoeve van het bestemmingsplan is uitgevoerd blijkt dat er door het plan geen negatieve milieugevolgen optreden. Burgemeester en wethouders van Breda hebben dan ook besloten dat er geen milieueffectrapport hoeft te worden opgesteld voor het bestemmingsplan. De aanmeldnotitie is als bijlage bij het bestemmingsplan gevoegd.

 

Beeldkwaliteitsplan

Voor het plangebied is een (concept) beeldkwaliteitsplan opgesteld. Het beeldkwaliteitsplan Hero wordt het toetsingskader voor de welstandbeoordeling door de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit. Daarnaast wordt het beeldkwaliteitsplan het toetsingskader voor de uitwerking van andere onderdelen zoals de vormgeving van de buitenruimte. Het concept beeldkwaliteitsplan is als bijlage bij het bestemmingsplan gevoegd en ligt gelijktijdig ter inzage.

 

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan, het concept beeldkwaliteitsplan en het ontwerpbesluit hogere waarde kunt u vanaf woensdag 3 augustus 2022 digitaal raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Zienswijzen

Van 3 augustus tot en met 13 september 2022 kunt u digitaal uw zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan, het concept beeldkwaliteitsplan en/of het ontwerpbesluit hogere waarde naar voren brengen.

U kunt uw zienswijze schriftelijk indienen. De brief met betrekking tot het ontwerp bestemmingsplan en het concept beeldkwaliteitsplan stuurt u naar de Gemeenteraad van Breda, Postbus 90156, 4800 RH Breda. Uw schriftelijke zienswijze tegen het ontwerpbesluit hogere waarde kunt u sturen naar het College van burgemeester en wethouders van Breda, Postbus 90156, 4800 RH Breda.

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de gemeente via www.breda.nl/contact.

 

Informatie

Indien u vragen heeft kunt u contact opnemen met de gemeente via www.breda.nl, twitter @breda, WhatsApp 06 – 46 66 26 66, facebook Gemeente Breda of bel 14 076

 

 

 

 

Naar boven