Onherroepelijk bestemmingsplan Deventer, stad en dorpen deel B Sluisstraat 6

 

Het college van burgemeester en wethouders deelt mee dat het bestemmingsplan Deventer, stad en dorpen deel B, "Sluisstraat" onherroepelijk is geworden.

 

Uitspraak Raad van State

Op 1 juli 2020 heeft de gemeente Deventer het bestemmingsplan Deventer, stad en dorpen, plandeel B vastgesteld. Tegen dit bestemmingsplan heeft een omwonende van het perceel Sluisstraat 6 beroep ingediend over de manier waarop het bedrijf DAVO in het bestemmingsplan was opgenomen.

Bij tussenuitspraak van 7 juli 2021 (ECLI:NL:RVS:2021:1470) heeft de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (de Afdeling) de raad van de gemeente Deventer opgedragen de gebreken in het besluit te herstellen. De gemeenteraad is opdragen om te onderbouwen waarom aan een groter deel van de gronden van de Sluisstraat 6 de bestemmingen "Horeca - 2a" en "Bierbrouwerij" zijn toegekend en daarbij inzichtelijk te maken er rekening is gehouden met de ruimtelijke effecten op de omgeving en zo nodig een andere planregeling te treffen die een aanvaardbaar woon- en leefklimaat ter plaatse van de woningen van appellanten waarborgt.

In het herstelbesluit is de mogelijkheid tot het realiseren van terrassen aan de voorzijde van het pand uitgesloten. Op het herstelde bestemmingsplan is een zienswijze ingediend dat alsnog een te ruime horecabestemming is opgenomen aan de voorzijde van het pand.

De Afdeling heeft op 13 juli 2022 uitgesproken (ECLI:NL:RVS:2022:1978) dat door het opnemen van een ruim bouwvlak aan de voorzijde van het bestaande pand de mogelijkheid bestaat het pand uit te breiden ten behoeve van de horecafunctie. De gevolgen hiervan zijn in het bestemmingsplan niet gemotiveerd. De Afdeling heeft dit deel van het bestemmingsplan vernietigd. De raad is opgedragen om ervoor zorg te dragen dat de vernietigde onderdelen worden verwerkt in het elektronisch vastgestelde plan dat te raadplegen is op de landelijke voorziening, www.ruimtelijkeplannen.nl.

Met deze uitspraak is het bestemmingsplan onherroepelijk geworden.

 

Inzien

• Het herstelde bestemmingsplan waarin de uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is verwerkt kunt u inzien op:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0150.Chw001Bsluisstraat-VG02

• De digitale bestanden van het bestemmingsplan zijn beschikbaar gesteld op

https://ruimtelijkeplannen.deventer.nl/manifest/nl.imro.0150.chw001Bsluisstraat-vg02/

 

• De uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is eveneens in te zien op:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0150.Chw001Bsluisstraat-GU02

 

Het bestemmingsplan is tijdens de openingstijden in te zien bij:

• Publiekscontacten Vergunningen, Grote Kerkhof 1

 

Raadpleeg voor uw bezoek de website van de gemeente voor de openingstijden en voorwaarden. Of neem contact op met het algemene telefoonnummer van de gemeente Deventer: 14 0570.

 

 

Naar boven