Ontwerp omgevingsvergunning De Hoeksteen, Hillegom ter inzage

(Identificatienummer: NL.IMRO.0534.OMGVHoeksteen-on01)

Dit bericht is een herhaling van het bericht op 12 juli jl.

 

Burgemeester en wethouders van gemeente Hillegom maken bekend dat, gelet op artikel 2.1, 2.10 en 2.12 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht de ontwerp omgevingsvergunning voor de sloop van het bestaande kerkelijk vastgoed en de bouw van 3 aaneengebouwde woningen aan de Sixlaan en 9 aaneengebouwde woningen aan het Karel Doormanplein in Hillegom ter inzage ligt.

Plangebied

Het plangebied betreft het perceel Karel Doormanplein 2-2A in Hillegom.

Inhoud plan

De gemeente heeft op 18 januari 2022 een aanvraag omgevingsvergunning ontvangen van Hillborgh B.V. voor de sloop van het bestaande kerkelijk vastgoed en de bouw van 3 aaneengebouwde woningen aan de Sixlaan en 9 aaneengebouwde woningen aan het Karel Doormanplein in Hillegom

In het geldende bestemmingsplan Centrum heeft het perceel de bestemmingen Maatschappelijk en Waarde-Archeologie 2. De ingediende aanvraag is in strijd met de bestemming Maatschappelijk, aangezien woningen niet ten dienste zijn van de geldende maatschappelijke bestemming.

Op grond van de ruimtelijke onderbouwing behorende bij de aanvraag omgevingsvergunning is er sprake van een goede ruimtelijke ordening. Aan het plan kan daarom medewerking worden verleend door het afwijken van het bestemmingsplan op grond van artikel 2.1, eerste lid, onder c van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo).

Ter inzage

Het ontwerpbesluit omgevingsvergunning en alle daarbij behorende stukken liggen sinds woensdag 13 juli tot en met dinsdag 23 augustus 2022 voor een ieder ter inzage.

Inzien

U kunt de ontwerpvergunning en de ontwerpverklaring van geen bedenkingen met bijbehorende stukken inzien op het Gemeentekantoor bij de balie van Vergunningen.

Op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl is de digitale versie van de ontwerpvergunning en de ontwerpverklaring van geen bedenkingen in te zien. Via de gemeentelijke website www.hillegom.nl, tabblad ‘Inwoners en ondernemers’, ‘Bouwen en wonen’, ‘Bestemmingsplannen’ en ‘Ter inzage’, vindt u op de betreffende webpagina van het plan een link naar deze stukken.

Zienswijzen

Binnen de termijn, dat de ontwerp omgevingsvergunning en de ontwerp verklaring van geen bedenkingen ter inzage ligt, kunt u schriftelijk of mondeling zienswijzen indienen bij de gemeente Hillegom, Postbus 32, 2180 AA Hillegom.

U kunt uw zienswijze ook digitaal indienen bij de gemeente Hillegom via emailadres: gemeente@hillegom.nl.

Informatie

Voor vragen en informatie over het plan kunt u contact opnemen met Ardjoen Mohkamsingh van domein Publieksservice, via 14 0252 of via de e-mail: a.mohkamsingh@hltsamen.nl en Fariq Ishaak van domein Ruimte, via 14 0252 of via de e-mail: f.ishaak@hltsamen.nl.

 

Naar boven