Kennisgeving anterieure overeenkomst toekomstige ruimtelijke ontwikkeling op nieuw te vormen adres Hegedyk 12 te Luxwoude

Burgemeester en wethouders van de gemeente Opsterland maken op grond van art. 6.24, lid 3 Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat de gemeente op 18 juli 2022 een anterieure overeenkomst ex artikel 6.24 lid 1 Wro heeft gesloten voor de toekomstige ruimtelijke ontwikkeling op het nieuw te vormen adres Hegedyk 12 te Luxwoude, kadastraal bekend gemeente Langezwaag, sectie G, nummers 0420 (deels), 0423, 0474 en 0475.

Een anterieure overeenkomst is een overeenkomst over de grondexploitatie die de gemeente met één of meerdere grondeigenaren sluit op het moment dat er (nog) geen exploitatieplan is. Het bouwplan voorziet in de realisatie van een nieuwe grondwaterwinning en drinkwaterproductielocatie nabij de Hegedyk 10 te Luxwoude (toekomstig adres Hegedyk 12) met bijbehorende voorzieningen. De overeenkomst heeft tot doel om het verhaal van de grondexploitatiekosten (o.a. financiële bijdragen, en planschade) zeker te stellen zonder dat hiervoor een exploitatieplan hoeft te worden vastgesteld. Ook zijn tussen de gemeente en de initiatiefnemer de voorwaarden opgesteld waarbinnen de planontwikkeling plaatsvindt. Daarbij is afgesproken dat de gemeente een inspanningsverplichting heeft om het planologisch mogelijk te maken dat het bouwplan op de locatie gerealiseerd kan worden. Met de initiatiefnemer zijn onder meer afspraken gemaakt over de kosten van eventueel optredende planschade en/of schade door werkzaamheden.

Tegen de gesloten overeenkomst staat geen bezwaar of beroep open.

 

Beetsterzwaag, 27 juli 2022

Naar boven