Ontwerp bestemmingsplan ‘Zevensprong’, Weert

Burgemeester en wethouders van Weert maken bekend dat met ingang van 28 juli 2022 gedurende zes weken, dat wil zeggen tot en met 7 september 2022, bij de informatie- en servicebalie in het stadhuis Wilhelminasingel 101, ter inzage ligt het ontwerp bestemmingsplan ‘Zevensprong’ met bijbehorende toelichting en het ontwerp vaststellingsbesluit.

De openingstijden van de informatie- en servicebalie zijn te raadplegen op www.weert.nl/openingstijden.

Ligging plangebied en strekking bestemmingsplan ‘Zevensprong’ 

Het bestemmingsplan omvat het bouwen van 67 appartementen in de sociale huursector met bijbehorende parkeer-, groen- en waterbergende voorzieningen in het gebied, dat wordt omsloten door de Charlotte van Bourbonstraat (noordzijde), Christinelaan (oostzijde), Willem de Zwijgerstraat (zuidzijde) en Anna van Saksenstraat (westzijde). Tevens is de mogelijkheid voor maatschappelijke voorzieningen opgenomen in het plan.

Raadplegen, indienen zienswijze

Het ontwerp bestemmingsplan met het ontwerp raadsbesluit en bijbehorende stukken zijn digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het identificatienummer van het bestemmingsplan is NL.IMRO.0988.BPZevensprong2-ON01.

Gedurende bovengenoemde periode van terinzagelegging (28 juli 2022 tot en met 7 september 2022) kunnen ten aanzien van het ontwerp bestemmingsplan met de daarbij behorende stukken door eenieder schriftelijk of mondeling zienswijzen kenbaar worden gemaakt bij de gemeenteraad, Postbus 950, 6000 AZ Weert;

Voor het naar voren brengen van mondelinge zienswijzen kunt u een afspraak maken via tel. (0495) 575 221. Het is niet mogelijk per e-mail zienswijzen in te dienen.

Vervolgprocedure

De gemeenteraad zal een besluit nemen over vaststelling van het plan. De zienswijzen betrekking hebbende op het ontwerp bestemmingsplan zullen bij de besluitvorming worden betrokken.

Nadat de gemeenteraad zijn besluit heeft genomen, zal iedereen die een zienswijze heeft ingediend, daarover schriftelijk worden bericht.

Tegen het vastgestelde bestemmingsplan ‘Zevensprong’ kan door belanghebbenden beroep worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Op het te nemen besluit is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent onder meer dat beroepsgronden in het beroepschrift moeten worden opgenomen en dat deze na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld.

Weert, 27 juli 2022

Burgemeester en wethouders van Weert,

drs. M.J.M. Meertens

gemeentesecretaris

mr. R.J.H. Vlecken

burgemeester

Naar boven