Voornemen tot verkoop gronden

De gemeente Zwartewaterland geeft hierbij kennis van haar voornemen om de volgende percelen ter beschikking te stellen c.q. te verkopen aan “Stichting Wetland Wonen Groep”, hierna genoemd: “de beoogd koper”:

 

De percelen grond gelegen aan de Jan van Arkelstraat en Dorus Rijkerstraat te Genemuiden, kadastraal bekend gemeente Genemuiden, sectie C, nummers 4209 (gedeeltelijk), ten behoeve van de realisatie de nieuw te bouwen woonappartementen wordt aan de Prins Willem Alexanderstraat (ten zuiden van De Meente).

 

De beoogd koper komt volgens de gemeente Zwartewaterland als enige serieuze gegadigde in aanmerking, en wel om het volgende:

 

  • 1.

    De gronden reeds sinds vele jaren in gebruik zijn door de beoogd koper.

  • 2.

    De beoogd koper eigenaar is van de naastgelegen gronden en er geen andere aanpalende eigenaren zijn.

  • 3.

    De beoogd koper sinds 2019 met de gemeente in gesprek over het realiseren van een nieuw te bouwen woonappartementen op de naastgelegen percelen aan de Prins Willem Alexanderstraat en hiervoor met de gemeente een anterieure overeenkomst heeft gesloten d.d. 20 juli 2022.

  • 4.

    De gronden onderdeel uitmaken van het totale Exploitatiegebied wat gedefinieerd is in de gesloten anterieure overeenkomst.

Gelet op het voorgaande, meent de gemeente Zwartewaterland dat de beoogd koper “Stichting Wetland Wonen Groep” aldus de enige serieuze gegadigde is om de gewenste ontwikkeling te realiseren en te exploiteren en de daarvoor de benodigde grond dient te kopen.

 

Bent u het oneens met de voorgenomen ter beschikkingstelling c.q. verkoop dan dient u binnen 20 werkdagen na dagtekening van deze publicatie een kort geding bij de rechtbank Overijssel, locatie Zwolle aanhangig te maken.

 

De termijn van 20 werkdagen eindigt op “datum publicatie + 20 werkdagen”. Indien u een kort geding aanspant, verzoeken wij u ons dit binnen voornoemde termijn van 20 werkdagen schriftelijk mede te delen, bij voorkeur door het opsturen van de conceptdagvaarding aan info@zwartewaterland.nl o.v.v. kort geding voornemen tot verkoop percelen WW Jan van Arkelstraat te Genemuiden.

 

De termijn van 20 werkdagen geldt als een vervaltermijn. Als binnen de opgegeven termijn geen kort geding tegen de gemeente aanhangig is gemaakt, kunnen er geen aanspraken jegens de gemeente ter zake van de verkoop en ontwikkeling van voormelde percelen worden gemaakt.

 

Er liggen verder geen stukken ter inzage.

Naar boven