Ontwerpbesluit aanvraag omgevingsvergunning Zonnepark Nyrstar II Budel G 1517 en 1525

Gemeente Cranendonck.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Cranendonck maken, op grond van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo), bekend dat een ontwerpbesluit omgevingsvergunning, zakelijke beschrijving en een ontwerp verklaring van geen bedenkingen, alsmede de bijbehorende stukken, ter inzage liggen voor de realisatie van Zonneveld Nyrstar 2, Hoofdstraat 1 in Budel-Dorplein op de percelen kadastraal bekend als gemeente Budel, sectie G, nummers 1517 en 1525. 

Het plan wijkt af van de toegestane mogelijkheden in het vigerende bestemmingsplan “Industrieterrein Dorplein”. Door middel van een ontwerp verklaring van geen bedenkingen heeft de raad op 12 juli 2022 instemming verleend met de ontwikkeling van het Zonnepark Nyrstar II.

De gemeente heeft op 25 juli 2022 een ontwerpbesluit genomen op de aanvraag voor een omgevingsvergunning met zaaknummer 2021-187717.

Inzage

De stukken liggen vanaf 27 juli 2022 tot en met 7 september 2022 ter inzage. De stukken zijn te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl met identificatienummers NL.IMRO.1706.OVBG3097-ONT1.

De stukken liggen analoog ter inzage bij de balie van het gemeentehuis van Cranendonck, Capucijnerplein 1 te Budel. Voor uw en onze veiligheid volgen wij de RIVM-richtlijnen rondom Corona. Daardoor hebben we een aangepaste dienstverlening met beperkte openingstijden en geen vrije inloop. U kunt een afspraak maken via 14-0495.

De zaak betreft locatie kadastraal bekend als gemeente Budel, sectie G, nummers 1517 en 1525 en heeft de omschrijving "Zonneveld Nyrstar 2, Hoofdstraat 1 in Budel-Dorplein". In het ontwerpbesluit wordt de vergunning verleend.

Het besluit betreft de volgende onderdelen: Bouwen, Buitenplanse afwijking.

Procedure

Tegen het ontwerpbesluit omgevingsvergunning en de ontwerp verklaring van geen bedenkingen kan eenieder, gedurende bovengenoemde termijn, zowel schriftelijk als mondeling zienswijzen naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen op het ontwerpbesluit omgevingsvergunning kunt u richten aan het college van B&W van de gemeente Cranendonck, Postbus 2090, 6020 AB te BUDEL. Schriftelijke zienswijzen op de ontwerp verklaring van geen bedenkingen van de gemeente Cranendonck kunt u richten aan de gemeenteraad van de gemeente Cranendonck, Postbus 2090, 6020 AB te BUDEL. Een mondelinge zienswijze kunt u – op afspraak - indienen bij de balie van het gemeentehuis in Budel. Het is niet mogelijk per e-mail zienswijzen in te dienen.

Bij een beschikking die met de uitgebreide voorbereidingsprocedure tot stand is gekomen, kunnen belanghebbenden te zijner tijd beroep instellen bij de Rechtbank en vervolgens hoger beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Naar boven