Beleidsregel van het college van burgemeester en wethouders van Bergen op Zoom inhoudende Besluit tot 4e wijziging van de Beleidsregels re-integratie Participatiewet

 

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bergen op Zoom

overwegende dat het wenselijk is de regels ter uitvoering van de Re-integratieverordening Participatiewet aan te passen;

gelet op het bepaalde in de Re-integratieverordening Participatiewet;

BESLUIT:

het Besluit tot 4e wijziging van de Beleidsregels re-integratie Participatiewet vast te stellen.

De beleidsregels re-integratie Participatiewet worden als volgt gewijzigd:

 

A

Artikel 8.5 komt te luiden:

1. Bij de inzet van de job coach wordt, onder het hanteren van de navolgende bedragen op jaarbasis exclusief eventuele verschuldigde BTW, aangesloten op de begeleidingsniveau‘s licht en midden zoals die door het UWV worden gehanteerd. Het UWV voert tweemaal per jaar een indexering door over de tarieven, welke ook overgenomen worden. Er wordt onderscheid gemaakt tussen interne en externe job coaching, waarbij er voor interne job coaching een vast maximaal bedrag gehanteerd wordt en voor externe job coaching een maximaal uurtarief welke te vinden zijn op:

Externe jobcoaching: Externe jobcoaching | UWV | Particulieren

Interne jobcoaching: Interne jobcoaching | UWV | Particulieren

2. De bedragen behorend bij lid 1, onderdeel interne job coaching, betreffen de tarieven bij een arbeidsovereenkomst van 24 uur per week of meer.

3. Bij een arbeidsovereenkomst van minder dan 24 uur per week wordt het bedrag van interne job coaching naar rato bijgesteld.

4. Indien toepassing wordt gegeven aan artikel 8.4, lid 4, van deze beleidsregels, gelden voor de jaren 3 en verder de bedragen zoals in ’jaar 2’ bij interne job coaching.

 

Aa

Na artikel 8.5 wordt een artikel ingevoegd, luidende:

Artikel 8.6 Begeleidingskosten participatievoorziening beschut werk

1. De vergoeding voor de kosten van begeleiding bij een arbeidsovereenkomst in het kader van de participatievoorziening beschut werk bedraagt per periode van 12 maanden maximaal het bedrag waarmee rekening gehouden wordt bij de vaststelling van de integratie-uitkering Participatie van het gemeentefonds.

2. Bij een periode korter dan 12 maanden wordt de vergoeding naar evenredigheid vastgesteld.

 

B

Aan artikel 11.1 wordt na lid 3 een nieuw lid toegevoegd, luidende:

4. Door middel van een loonwaardemeting kan vastgesteld worden of de persoon daadwerkelijk onder de doelgroep loonkostensubsidie valt. Indien de loonwaarde onder de 100% is, kan de persoon opgenomen worden in het doelgroepenregister en kan het recht bestaan op structurele loonkostensubsidie. (De zogenaamde praktijk route)

 

Bb

Artikel 11.6 lid 1 en lid 2, vervallen en worden vervangen door:

1.De loonkostensubsidie wordt vooraf betaald aan de werkgever, voor de 21e van de lopende maand bij een contract met vaste uren

2. De definitieve vaststelling van de loonkostensubsidie vindt achteraf per kwartaal plaats bij een flexibel arbeidscontract (,bijvoorbeeld een min-max contract of een 0-urencontract). Het college kan van de werkgever verlangen de hiervoor noodzakelijke bewijsstukken te overleggen.

 

C

 

Artikel 11.7 lid 2 komt te luiden:

 

2. De hoogte van de subsidie wordt afgestemd op het werkelijke aantal maanden of gedeelten van maanden waarover - op basis van het in de arbeidsovereenkomst opgenomen aantal uren - ook daadwerkelijk loon is betaald.

 

 

Dit besluit treedt in werking met ingang van 1 juli 2022.

 

 

 

 

 

 

Aldus vastgesteld op 28 juni 2022

Ondertekening

Het college van burgemeester en wethouders gemeente Bergen op Zoom,

secretaris

Dhr. mr. drs. ing. M. van Vliet

burgemeester

Dhr. dr. F.A. Petter

 

Naar boven