Vaststelling bestemmingsplannen ‘Hoebenakker Noordwest 2022’ en ‘Strateris 32/Scheper, Nederweert 2022’

Op 19 juli 2022 zijn de bestemmingsplannen ‘Hoebenakker Noordwest 2022’ en ‘Strateris 32/Scheper, Nederweert 2022’ ongewijzigd vastgesteld door de gemeenteraad.

Aanleiding herziening bestemmingsplannen:

Aan de noordzijde van Hoebenakker heeft de gemeenteraad op 16 maart 2021 het bestemmingsplan ‘Hoebenakker Noordwest’ vastgesteld en op 20 april 2021 heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan ‘Strateris 32/Scheper’ vastgesteld. Vervolgens is op 8 juni 2021 het bestemmingsplan ‘Paraplubestemmingsplan Kernen’ vastgesteld, waarmee wordt voorzien in een eenduidige regeling met betrekking tot een vijftal aspecten c.q. onderwerpen voor de (geldende) bestemmings- en wijzigingsplannen binnen de kernen van de gemeente Nederweert.

Recentelijk is geconstateerd dat met vaststelling van het paraplubestemmingsplan onderliggende bestemmingsplannen zijn komen te vervallen. Dit betekent dat het geldende planologische regime ter plaatse alleen bestaat uit het bestemmingsplan ‘Paraplubestemmingsplan Kernen’.

Het toetsingskader wordt hersteld door de bestemmingsplannen voor deze gebieden opnieuw vast te stellen door de raad. Omdat er sinds de eerdere vaststelling bijna een jaar verstreken is, zijn de plannen beperkt geactualiseerd wat betreft de onderwerpen stikstof en provinciaal- en rijksbeleid.

Inzage stukken:

U kunt de stukken inzien van 29 juli tot en met 8 september 2022 bij de centrale klantenbalie van de gemeente Nederweert, Raadhuisplein 1, 6031 VR Nederweert (op afspraak). Daarnaast kunt u de stukken digitaal raadplegen via ruimtelijkeplannen.nl.

Het bestemmingsplan ‘Hoebenakker Noordwest 2022’ is te raadplegen via de volgende link:

https://www.ruimtelijkeplannen.nl/viewer/view?planidn=NL.IMRO.0946.BPHoebenakker2022-VA01

Het bestemmingsplan ‘Strateris 32/Scheper, Nederweert 2022’ is te raadplegen via de volgende link:

https://www.ruimtelijkeplannen.nl/viewer/view?planidn=NL.IMRO.0946.BPStraterisSch2022-VA01

Indienen beroep:

Het indienen van schriftelijk beroep is mogelijk vanaf de dag na terinzagelegging tot en met 8 september 2022 bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van Raad van State, adres Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Geen beroep kan worden ingesteld door een niet-belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat hij geen zienswijze naar voor heeft gebracht tegen het ontwerp.

Aanvragen voorlopige voorziening:

U kunt gelijktijdig vragen om een voorlopige voorziening bij de voorzitter van bovengenoemde Afdeling. Het bestemmingsplan treedt daags na de beroepstermijn in werking, tenzij er een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. Het vaststellingsbesluit treedt dan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Informatie:

Raadpleeg de procedure op onze website voor meer informatie. Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met mevrouw M. Houtappels van het team Samenleving.

Nederweert, 28 juli 2022

Naar boven