Publicatie terinzagelegging ontwerpbestemmingsplan ‘Schutboom’

Besluit

Burgemeester en wethouders van de gemeente Boekel hebben in de collegevergadering van 12 juli 2022 besloten om het ontwerpbestemmingsplan ‘Schutboom’ in officiële procedure te brengen. Dit ontwerpbestemmingsplan, met bijbehorende stukken, ligt gedurende zes weken ter inzage bij de publieksbalie van het gemeentehuis tijdens openingstijden. Het ontwerpbestemmingsplan ‘Schutboom’ is dan tevens raadpleegbaar via de website www.ruimtelijkeplannen.nl (IDN: NL.IMRO.0755.BPHBOEKschutboom-ON01).

Omschrijving bestemmingsplan

De komende jaren is er een grote behoefte aan nieuwe woningen in de gemeente Boekel. Behalve woonwijk De Burgt, ziet de gemeente Boekel ook kansen om woningbouw te realiseren aan Schutboom. Deze grond is eigendom van de gemeente Boekel en biedt ruimte aan maximaal 55 woningen. De gemeente acht deze locatie geschikt voor woningbouw. De grond sluit direct aan bij de bebouwde kom en ligt binnen de nieuwe randweg.

Het kostenverhaal van de grondexploitatie is anderszins verzekerd en er hoeft geen exploitatieplan opgesteld te worden.

Grenswijzing Interim Omgevingsverordening

Dit ontwerpbestemmingsplan bevat ook een verzoek aan Gedeputeerde Staten van Provincie Noord-Brabant om een grenscorrectie in de Interim Omgevingsverordening door te voeren. Dit verzoek ziet toe op het wijzigen van de grenzen van bestaand stedelijk gebied van de kom Boekel. Op de verbeelding van het plan gaat het om de volgende aanpassingen:

  • 1.

    overige zone - in verordening ruimte te verwijderen gemengd landelijk gebied;

  • 2.

    overige zone - in verordening ruimte toe te voegen stedelijk gebied.

     

Zienswijzen

Vanaf 28 juli 2022 t/m 7 september 2022, gedurende 6 weken, kan iedereen een zienswijze indienen naar aanleiding van het ontwerpplan. Voor een mondelinge zienswijze kunt u telefonisch contact opnemen met de heer J.P.P.M. (Joris) Gerrits, beleidsmedewerker ruimtelijke ordening, via 0492 – 326 800. Uw schriftelijke zienswijze kunt u indienen bij de gemeenteraad, Postbus 99, 5427 ZH te Boekel.

Boekel, 27 juli 2022

Naar boven