Kennisgeving Ontwerp omgevingsvergunning ten behoeve van het gebruiken van gronden gedeeltelijk in afwijking van het bestemmingsplan in verband met het oprichten van een kantoorgebouw op het perceel Bijlmerdreef 98, 100, 102 en Fossema 11 (1102 CT) te Amsterdam en een Besluit vormvrije m.e.r.-beoordeling

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Amsterdam maakt ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.10 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, alsmede artikel 7.17 Wet Milieubeheer bekend:

  • dat zij voornemens is om met toepassing van artikel 2.12 eerste lid, onder 1, sub a onderdeel 3 van de Wabo, een omgevingsvergunning te verlenen om af te wijken van het geldende bestemmingsplan, ten behoeve van de bouw van een kantoortoren (43.500 m² bvo), met inpandig 250m² horeca, 1.100 m² sportvoorzieningen, alsmede een parkeergarage en fietsenstalling aan de Bijlmerdreef 98-102/Fossema 11 te Amsterdam.

  • voor deze omgevingsvergunning strijdig gebruik geen exploitatieplan ex artikel 6.12 lid 1 Wro vast te stellen.

  • een beslissing heeft genomen ten aanzien van de vormvrije m.e.r.-beoordeling voor het project, inhouden

  • de de bouw van een kantoortoren (43.500 m² bvo), met inpandig 250m² horeca, 1.100 m² sportvoorzieningen, alsmede een parkeergarage en fietsenstalling aan Bijlmerdreef 98-102/Fossema 11 te Amsterdam. De beoogde activiteit staat vermeld in bijlage D, categorie 11.2 van het Besluit milieueffectrapportage (Besluit m.e.r.). Omdat de drempelwaarde van bijlage D, categorie 11.2 niet wordt overschreden, geldt de vormvrije m.e.r.-beoordelingsplicht. Uit de vormvrije m.e.r.-beoordeling die ten behoeve van de voorgenomen ontwikkeling is uitgevoerd, blijkt dat er geen significante nadelige gevolgen voor het milieu zijn die het maken van een milieueffectbeoordelingsrapport dan wel milieueffectrapport rechtvaardigen. Er kan worden volstaan met de opgestelde vormvrije m.e.r.-beoordeling.

Het ontwerpbesluit omgevingsvergunning (met OLO nr. 6901343) en het besluit vormvrije m.e.r.-beoordeling en de bijbehorende stukken liggen met ingang van donderdag 28 juli 2022 gedurende zes weken ter inzage bij:

  • Stadsdeelkantoor Zuidoost, Anton de Komplein 150

Voor het inzien van de stukken kunt u een afspraak maken via 14020.

Tijdens de periode van ter inzage legging kunnen schriftelijk zienswijzen worden ingebracht op het ontwerpbesluit omgevingsvergunning. Uw schriftelijke zienswijze kunt u sturen aan het College van burgemeester en wethouders van Amsterdam, t.a.v. afdeling Vergunningen, stadsdeel Zuidoost, Postbus 12491, 1100 AL Amsterdam Zuidoost. In deze periode kunnen ook mondeling zienswijzen worden ingebracht. U kunt hiervoor een afspraak maken met de afdeling Vergunningen, Stadsdeel Zuidoost op telefoonnummer 14020.

Op grond van artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht wordt het Besluit vormvrije m.e.r.-beoordeling beschouwd als een voorbereidingsbeslissing waartegen geen direct bezwaar of beroep openstaat, tenzij deze beslissing de belanghebbende los van het voor te bereiden besluit rechtstreeks in zijn belang treft. In eerdere uitspraken heeft de Raad van State geoordeeld dat bijvoorbeeld omwonenden en belangenorganisaties niet als direct belanghebbende worden gezien. Zij kunnen hun reactie omtrent dit beoordelingsbesluit kenbaar maken in het kader van de omgevingsvergunning procedure, ten behoeve waarvan het vormvrije m.e.r-beoordelingsbesluit is genomen.

Amsterdam Zuidoost,

College van burgemeester en wethouders

Naar boven