Ontwerpbeschikking Saneringsplan Stadsblokken te Arnhem

 

Op 13 juni 2022 heeft Aveco de Bondt bv namens Rijnoevers Arnhem bv een deelsaneringsplan ingediend waarin staat hoe de verontreiniging met PCB’s, asbest, zware metalen en PAK en mogelijk op enkele plekken met minerale olie op Stadsblokken ter plaatse van de voormalige ASM Haven en de haven van Workum te Arnhem (locatienr: 0037) wordt aangepakt.

Op grond van de gegevens die zijn aangeleverd bij de melding, zijn wij voornemens in te stemmen met het deelsaneringsplan. De verschillende te ontwikkelen locatiedelen worden waar dit om milieuhygiënische redenen nodig is, voorzien van een leeflaag van een voldoende kwaliteit en dikte waardoor de locatie na afloop van de sanering geschikt is voor de beoogde gebruiksfuncties (wonen, berm, industrie, groen).

 

Daarnaast wordt de gevalsgrond die vrijkomt bij het bouwrijp maken van de bouwblokken herschikt als aanvulgrond voor het maken van een oostelijke aansluiting op de openbare weg richting de Nelson Mandela brug.

 

Wij besluiten om op de voorbereiding van deze beschikking de uniforme openbare voorbereidingsprocedure volgens afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) toe te passen. Dit houdt in dat de ontwerpbeschikking wordt gepubliceerd en gedurende zes weken digitaal ter inzage ligt.

 

Inzien

Via deze link is het dossier gedurende 6 weken te bekijken:

http://geo1.arnhem.nl/hyperlink/bodem/inzage672665-0037.52.01.pdf

 

Zienswijze

De ontwerpbeschikking is gedurende zes weken in te zien via bovenstaande link.

Tot zes weken na deze publicatie kunt u uw reactie sturen naar: Gemeente Arnhem, Cluster SBR, afdeling Fysiek Domein, Postbus 9029, 6800 EL Arnhem. Zie toelichting "Zienswijze".

 

Naar boven