Deelbeschikking Prins Hendrikstraat 36, 42, 48 en 50 te Arnhem

Uit bodemonderzoeksgegevens blijkt dat de bodem aan de Prins Hendrikstraat 36, 42, 48 en 50 te Arnhem (locatienr: 4987) verontreinigd is met lood en zink. Op grond van de gegevens die zijn aangeleverd bij de melding, stellen wij vast dat het hier gaat om een ernstig en spoedeisend geval voor de tuinen van de Prins Hendrikstraat 36, 42, 48 en 50.

 

Deze bodemonderzoeksgegevens hebben ter inzage gelegen van 1 juli tot 15 juli 2022. Belanghebbenden hebben de gelegenheid gehad om hun reactie te geven op de melding. Hierop zijn geen reacties binnengekomen.

 

Spoedeisend deel

Prins Hendrikstraat 36, 42 en 48

Een spoedige sanering binnen het geval van ernstige bodemverontreiniging is gelet op de humane risico’s (jonge kinderen tussen 0 en 6 jaar) noodzakelijk bij het gebruik als "wonen met tuin" voor de achtertuinen aan de Prins Hendrikstraat 36, 42, 48 en 50.

 

Voor de sanering in de achtertuinen van de Prins Hendrikstraat 36, 42, 48 en 50 is instemming van het bevoegd gezag op grond van de Wet bodembescherming nodig. De sanering dient normaliter binnen 4 jaar na het afgeven van de beschikking 'ernst en spoed' te zijn aangevangen.

De huidige inrichting en het daadwerkelijke gebruik (geen kinderen tussen 0 en 6 jaar aanwezig) rechtvaardigen echter het loslaten van dit tijdstip voor de aanpak van de sanering. Bij wijziging van het daadwerkelijk gebruik of een ander “natuurlijk moment” is de uitvoering van een sanering alsnog noodzakelijk.

 

Niet spoedeisend deel

Prins Hendrikstraat 50

Voor de tuin aan de Prins Hendrikstraat 50, zijn in de huidige inrichting en onder benoemde gebruiksbeperkingen en -adviezen geen onaanvaardbare humane risico’s. Een sanering bij gelijkblijvend gebruik hoeft niet spoedig te worden uitgevoerd. Een tijdstip voor saneren blijft in de deelbeschikking daarom achterwege. Sanering kan plaatsvinden op een “natuurlijk moment”, zoals bij bouwactiviteiten. Voor een sanering is instemming van het bevoegd gezag op grond van de Wet bodembescherming nodig.

 

Voor het nemen van de beschikking volgen wij de procedure volgens titel 4.1 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb). Dit houdt in dat de melding wordt gepubliceerd en gedurende twee weken digitaal ter inzage ligt.

 

Inzien

Via deze link is het dossier 6 weken te bekijken:

http://geo1.arnhem.nl/hyperlink/bodem/inzage672313-4987.51.01.pdf

 

Bezwaar

Belanghebbenden kunnen tegen deze beschikking bezwaar maken.

Zie toelichting "bezwaarschrift".

Naar boven