Ontwerpbesluit voor het oprichten van distributiecentra aan het Bedrijvenpark De Loop te Echt

Bekendmaking coördinatieregeling: ontwerpbestemmingsplan “Bedrijvenpark De Loop, Echt” en ontwerp-omgevingsvergunning

Het voorliggende ontwerpbestemmingsplan en ontwerp-omgevingsvergunning zien op de uitbreiding van het bedrijventerrein De Loop ten westen van de kern Echt in noordelijke richting. Dit nieuw te ontwikkelen bedrijventerrein wordt in dit bestemmingsplan aangeduid als ‘Bedrijvenpark De Loop’. Het bedrijvenpark is met name bedoeld voor de vestiging van logistieke bedrijven. Het plangebied is gelegen aan de noordzijde van het bestaande bedrijventerrein 'De Loop'. De autosnelweg A2 vormt de grens tussen het plangebied en de kern Echt. Het plangebied wordt verder begrensd door de Slagmolen en agrarische gronden in het noorden, de Havenweg en het Julianakanaal in het westen en het bestaande deel van De Loop en de Molenbeek in het zuiden. De totale netto-omvang van de ontwikkeling is 15,92 hectare. Het bruto-oppervlak van het plangebied bedraagt 17,41 hectare.

 

Coördinatieregeling

Artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening maakt het mogelijk dat diverse procedures gezamenlijk worden doorlopen. De voorbereiding en bekendmaking van verschillende besluiten wordt tegelijk behandeld. Naast de aanvraag voor de wijziging van het bestemmingsplan wordt ook de aanvraag omgevingsvergunning gecoördineerd behandeld. Op 21 april 2021 heeft de gemeenteraad een gemeentelijk coördinatiebesluit genomen voor de realisatie van het “Bedrijvenpark De Loop”.

 

Burgemeester en wethouders van Echt-Susteren maken daarom bekend dat, op grond van artikel 3.31 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, de volgende

ontwerpbesluiten ter inzage liggen:

 

Ontwerpbestemmingsplan

Het ontwerpbestemmingsplan ’Bedrijvenpark De Loop, Echt’.

 

Ontwerp-omgevingsvergunning

De ontwerp-omgevingsvergunning behorende bij de aanvraag voor een omgevingsvergunning ingediend op 8 april 2022 voor het oprichten van distributiecentra op deze locatie.

 

Het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerp-omgevingsvergunning met bijbehorende stukken liggen vanaf 22 juli 2022 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis, Nieuwe Markt 55 te Echt. Het plan is in te zien tijdens de openingstijden van het gemeentehuis. Daarnaast kan het ontwerpbestemmingsplan via de website van de gemeente Echt-Susteren (www.echt-susteren.nl) en de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl ingezien worden. Gedurende deze termijn bestaat voor een ieder de mogelijkheid om zowel schriftelijke als mondelinge zienswijzen in te dienen.

 

Zienswijzen

Gedurende de termijn van terinzagelegging bestaat voor een ieder de mogelijkheid om zowel schriftelijke als mondelinge zienswijzen in te dienen. Ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan kunt u uw zienswijze richten aan de gemeenteraad van Echt-Susteren onder vermelding van ‘zienswijze ontwerpbestemmingsplan Bedrijvenpark De Loop, Echt’.

 

Ten aanzien van de ontwerp-omgevingsvergunning kunt u uw zienswijze richten aan het college van burgemeester en wethouders van Echt-Susteren onder vermelding van ‘zienswijze ontwerp- omgevingsvergunning Bedrijvenpark De Loop, Echt’.

 

Uw schriftelijke zienswijze kunt u sturen naar postbus 450, 6100 AL Echt. De zienswijze dient voorzien te zijn van een duidelijke en volledige vermelding van naam, adres en motivering. Degene die schriftelijke zienswijzen inbrengt kan verzoeken zijn/haar persoonlijke gegevens niet bekend te maken. Een dergelijk verzoek dient tegelijk met de zienswijzen te worden ingediend. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kan contact opgenomen worden met het secretariaat van de afdeling Leefom- geving (tel. 0475 - 478 478).

 

Na afloop van de zienswijzenprocedure zal de gemeenteraad/het college een standpunt innemen over de ingediende zienswijzen en een besluit nemen over de vaststelling van het bestemmingsplan/het verlenen van de omgevingsvergunning.

 

Echt-Susteren, 21 juli 2022

 

 

Dr. J.W.M.M.J. Hessels, burgemeester.

 

 

Drs. G. W. T. van Balkom, secretaris.

Naar boven