Rectificatie Vaststelling bestemmingsplan ‘Verzamelplan gebiedsgerichte aanpak leegstand 2021’ (gewijzigd vastgesteld door de Raad)

 

Dit betreft een rectificatie i.v.m. het verkeerd publiceren van het plan op 14 juli 2022.

 

Burgemeester en wethouders van Asten maken bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 16 juni 2022 het bestemmingsplan “Heusden VAB-pilot 2021” gewijzigd heeft vastgesteld.

 

In het plan zijn de volgende locaties opgenomen:

1. Kemphaanweg 1 en 3 te Heusden;

2. Ooruilweg 7 te Heusden;

3. Ooruilweg 9 te Heusden;

4. Meijelseweg ong. te Heusden;

5. Meijelseweg 31 te Heusden;

6. Meijelseweg 33 te Heusden;

7. Meijelseweg 39 te Heusden;

8. Meijelseweg 66a, 66b en 66c te Heusden;

9. Spechtstraat 5 te Heusden.

 

De wijzigingen hebben betrekking op:

 

  • 1.

    Ooruilweg 7: de termijn voor het slopen van de woning wordt gewijzigd van 4 maanden in 18 maanden. Tevens wordt de borging van de landschappelijke inpassing van de woning ter plekke van de aanduiding ‘wetgevingszone - voorwaardelijke verplichting 10’ opgenomen in de regels. 

  • 2.

    Meijelseweg 33: in de regels wordt toegevoegd dat de agrarische bedrijfsbebouwing binnen 18 maanden wordt gesloopt. Uit de regels wordt verwijderd dat de vergunning pas kan worden verleend indien alle voormalige agrarische bedrijfsgebouwen zijn gesloopt.

 

U kunt de stukken inzien op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het identificatienummer is NL.IMRO.0743.BP02021002-VS01. Op de gemeentelijke website www.asten.nl kunt u nadere informatie vinden.

 

Tevens ligt het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan met bijbehorende stukken met ingang van 22 juli 2022 gedurende 6 weken voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis. U kunt hiervoor terecht bij het Klant Contact Centrum, via telefoonnummer (0493) 671 212. U hoeft geen afspraak te maken om de stukken in te zien. Een afspraak maken is wel nodig als u vragen wilt stellen over de stukken die ter inzage liggen.

 

Tegen het besluit van de gemeenteraad inzake vaststelling van het bestemmingsplan kan met ingang van 23 juli 2022 gedurende 6 weken een beroepschrift worden ingediend bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad hebben ingediend, danwel door belanghebbenden aan wie niet verweten kan worden dat zij niet tijdig een zienswijze ingediend hebben.

 

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn naast het beroepschrift tevens een verzoek is ingediend om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit van de gemeenteraad niet in werking voordat op een dergelijk verzoek is beslist.

 

Bij verschillen tussen de digitale en de papieren versie van het bestemmingsplan is de digitale versie doorslaggevend.

Naar boven