Voorgenomen vestiging rechten van opstal voor glasvezelnetwerk

 

De gemeente Goeree-Overflakkee is voornemens om aan Delta Fiber Netwerk B.V. rechten van opstal te verlenen op de volgende percelen grond:

 

  • -

    Het perceel, plaatselijk bekend Peuterdijk 47 te Herkingen, kadastraal bekend gemeente Dirksland sectie F nummer 884 groot ca.19m2 en Dirksland sectie F nummer 433 groot ca. 3m2;

  • -

    Het perceel, plaatselijk bekend Beukelaar 18 te Melissant, kadastraal bekend gemeente Melissant, sectie A, nummer 3231 (gedeeltelijk) groot ca. 23m2;

  • -

    Het perceel, plaatselijk bekend Beatrixlaan 31, nabij lrenelaan, kadastraal bekend gemeente Dirksland, sectie B, nummer 4948 (gedeeltelijk) groot ca. 30m2.

De gemeente vindt het wenselijk dat er voor de inwoners een glasvezelnetwerk wordt aangelegd om zo toegang te krijgen tot een hoogwaardige en snelle verbinding voor internet, televisie en telefonie. De gemeente wenst bovendien uitvoering te geven aan de samenwerkingsovereenkomst die zij voor publicatie van het Didam-arrest met Delta is aangegaan en waarin het voornemen tot de onderhavige verlening van rechten van opstal is opgenomen.

 

Voor de aanleg zijn zogenaamde POP-stations nodig die fungeren als verdeelstation. Delta Fiber Netwerk B.V. is van plan een glasvezelnetwerk aan te leggen mits zij rechten van opstal op de genoemde percelen grond kan verkrijgen. Op basis van de ingediende instemmingsaanvragen gaat de gemeente er van uit dat Delta Fiber Netwerk B.V. de enige serieuze gegadigde is om rechten van opstal op bovengenoemde percelen te verkrijgen.

 

Reacties

Indien u bezwaren heeft tegen de hiervoor bedoelde door de gemeente voorgenomen verlening van rechten van opstal dient u dit binnen 20 (twintig) kalenderdagen (9 augustus 2022) na publicatie van deze aankondiging kenbaar te maken aan de gemeente via een e-mail aan het adres: vastgoed@goeree-overflakkee.nl. Na het verstrijken van de termijn van 20 kalenderdagen is het niet meer mogelijk om bezwaren in te dienen.

 

Vervolg

Als binnen de gestelde termijn geen bezwaar wordt ingediend dan zal de gemeente ten behoeve van Delta Fiber Netwerk B.V. rechten van opstal vestigen op bovengenoemde percelen. Mochten er bezwaren worden ingediend dan zullen deze worden beoordeeld.

Goeree-Overflakkee 19/07/2022

Naar boven