Bekendmaking vastgesteld bestemmingsplan Boltschestraat 2, Escharen

Burgemeester en wethouders van Land van Cuijk maken bekend dat de onderstaand(e) besluit(en) en bijbehorende stukken zijn vastgesteld:

  • 1.

    Het bestemmingsplan ‘Boltschestraat 2, Escharen’. Het bestemmingsplan is niet gewijzigd ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

  • 2.

    Er is voor deze ontwikkeling geen exploitatieplan vastgesteld, omdat de kosten anderszins zijn verzekerd.

  • 3.

    Het beeldkwaliteitsplan Boltschestraat 2, Escharen. Het beeldkwaliteitsplan is niet aangepast ten opzichte van het ontwerp.

Waar ligt het plangebied?

Het plangebied ligt aan de Boltschestraat 2 te Escharen (5364 NM).

Wat is de inhoud van het plan?

Het plan voorziet in de omschakeling van een (voormalige) intensieve veehouderij naar een woonlocatie. Daarbij wordt het woonhuis binnen het perceel verplaatst en de bedrijfsbebouwing gesloopt.

Waar en wanneer kunt u de stukken inzien?

Wij nodigen u uit om het bestemmingsplan en de bijbehorende stukken in te zien. Deze liggen zes weken ter inzage van woensdag 20 juli 2022 tot en met dinsdag 30 augustus 2022. De stukken zijn in te zien www.ruimtelijkeplannen.nl. U kunt onder andere zoeken op de plannaam Boltschetraat 2, Escharen of met plannummer NL.IMRO.1982.BuEsBoltschestr2-ON01. Als u een uitgeprint exemplaar in wilt zien, dan kunt u een afspraak maken met de behandelend ambtenaar mw. A. Hozee, afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, telefoonnummer 0485-854000.

Hoe kunt u reageren?

Wilt u beroep instellen tegen het bestemmingsplan? Als u belanghebbende bent, kunt u altijd beroep instellen, ook als u geen zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan hebt ingediend. Als u geen belanghebbende bent, kunt u beroep instellen als u:

  • tegen het ontwerpbestemmingsplan een zienswijze hebt ingediend; of

  • kunt aantonen dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest u tijdig tot de raad dan wel het college te wenden; of

  • beroep wilt instellen tegen wijzigingen die de raad bij de vaststelling van het bestemmingsplan in het ontwerp [de ontwerpen] heeft aangebracht.

U kunt tot en met woensdag 31 augustus 2022 beroep instellen. U richt uw beroepschrift aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het bestemmingsplan treedt in werking op 1 september 2022, tenzij u vóór deze datum, naast beroep, ook een verzoek om voorlopige voorziening indient bij de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In dat geval wordt de inwerkingtreding van het bestemmingsplan opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Cuijk, 19 juli 2022

Burgemeester en wethouders van Land van Cuijk

Naar boven