Bekendmaking ontwerpbestemmingsplan Zuidhoek 3, fase 2 (Zuidhoek 1e herziening)

Burgemeester en wethouders van Kapelle maken ingevolge artikel 3.8 Wro en afdeling 3.4 Awb bekend dat met ingang van donderdag 21 juli 2022 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage ligt:

 

Een ontwerp van het bestemmingsplan Zuidhoek 3, fase 2 (Zuidhoek 1e herziening)

Plangebied

Het plangebied omvat de kadastrale percelen gemeente Kapelle, sectie O, nummers 318, 320, 504 (gedeeltelijk), 1042, 1047, 1049 (gedeeltelijk) en 1200 (gedeeltelijk). Deze percelen vormen het westelijke deel van het plangebied Zuidhoek 3 in Kapelle. Het gebied wordt aan de oost- en westkant omsloten door het fietspad naar de spoortunnel en de Dijkwelseweg en Fruithof en aan de noord- en zuidkant door de spoorlijn en de Annie M.G. Schmidtsingel.

Hoofdlijnen van het plan

Op dit moment geldt voor het plangebied het bestemmingsplan Zuidhoek 3. Het oostelijk deel (fase 1) van Zuidhoek 3 is inmiddels gerealiseerd. Nu start de ontwikkeling van het westelijk deel (fase 2). Er zijn enkele wijzigingen ten opzichte van het oorspronkelijke plan. Het voormalig boomgaardje naast de gemeentewerkplaats is aan het plangebied toegevoegd. Hierdoor kunnen er wat meer woningen worden gebouwd in het plangebied. Hiervoor is het wel nodig om het bestemmingsplan daarop aan te passen. De (bouw)regels blijven gelijk aan de huidige regels.

Het plan inzien

U kunt het ontwerpbestemmingsplan inzien op het gemeentehuis, Kerkplein 1 te Kapelle. Een volledig digitale versie van het ontwerpbestemmingsplan, met code NL.IMRO.0678.Zuidhoek3HZ001-OW01 is te raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Reageren

Eenieder kan gedurende bovengenoemde termijn van zes weken een (gemotiveerde) zienswijze indienen. Uw schriftelijke zienswijze kunt u sturen aan de gemeenteraad van de gemeente Kapelle, Postbus 79, 4420 AC te Kapelle. Voor het naar voren brengen van een mondelinge zienswijze kan een afspraak worden gemaakt via telefoonnummer 14-0113. Voor burgers bestaat er ook de mogelijkheid om digitaal een zienswijze in te dienen. Kijk hiervoor op www.kapelle.nl. U dient dan wel over een DigiD te beschikken. Het indienen van een zienswijze per e-mail is niet mogelijk.

Kapelle, 20 juli 2022

Burgemeester en wethouders van Kapelle.

Naar boven