RECTIFICATIE Subsidieregeling van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Ede betreffende spoor 1 Regio Deal Foodvalley

In het Gemeenteblad nummer 174311 van 9 juli 2020 is gepubliceerd de Subsidieregeling van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Ede betreffende spoor 1 Regio Deal Foodvalley. In deze subsidieregelingregeling is per abuis een onjuistheid opgenomen. Bijgaand wordt deze onjuistheid gerectificeerd.

 

In de toelichting, artikel 8 is de navolgende tekst opgenomen:

 

  • "De basis voor de berekening van de subsidiabele kosten is dat alleen daadwerkelijk gemaakte kosten worden vergoed die redelijkerwijs noodzakelijk zijn voor de activiteiten in deze subsidieregeling. De hoogte van de subsidie wordt op basis van dit principe achteraf bepaald bij de subsidievaststelling.

     

    Er wordt rekening mee gehouden dat de activiteiten op basis van deze subsidieregeling op onderdelen kunnen leiden tot staatssteun. Om ervoor te zorgen dat rechtmatig steun wordt verleend wordt gebruik gemaakt van de Landbouwvrijstellingsverordening (zie hoofdstuk 3 van deze subsidieregeling). Voor zover hier beperkingen uit voortvloeien op bijvoorbeeld het gebied van de subsidiabele kosten gelden deze voor de subsidieverstrekking. Voor dit punt wordt verder verwezen naar artikel 4 van de Asv Ede 2017."

     

Dit moet zijn:

 

  • De basis voor de berekening van de subsidiabele kosten is dat alleen daadwerkelijk gemaakte kosten worden vergoed die redelijkerwijs noodzakelijk zijn voor de activiteiten in deze subsidieregeling. De hoogte van de subsidie wordt op basis van dit principe achteraf bepaald bij de subsidievaststelling.

     

    Er wordt rekening mee gehouden dat de activiteiten op basis van deze subsidieregeling op onderdelen kunnen leiden tot staatssteun. Om ervoor te zorgen dat rechtmatig steun wordt verleend wordt gebruik gemaakt van de Landbouwvrijstellingsverordening (zie hoofdstuk 3 van deze subsidieregeling). Voor zover hier beperkingen uit voortvloeien op bijvoorbeeld het gebied van de subsidiabele kosten gelden deze voor de subsidieverstrekking. Voor dit punt wordt verder verwezen naar artikel 4 van de Asv Ede 2017.

     

    De subsidieverlening betreft het maximaal te verlenen bedrag. De subsidie kan nooit hoger worden vastgesteld zijn wijziging van de beschikking tot subsidieverlening. De subsidieverlening is inclusief niet-verrekenbare of niet-compensabele btw. De subsidieontvanger is verder zelf verantwoordelijk voor het afdragen van btw en het waar mogelijk verrekenen of compenseren.

     

    De subsidiabele kosten worden verder berekend op een de voor de subsidieontvanger gebruikelijke en controleerbare methode. Dit kan bijvoorbeeld zijn op basis van de integrale kostensystematiek (IKS) of kostencomponenten zoals vaste loonkosten met een opslag. Dit is in deze subsidieregeling niet nader ingevuld: het beschikbare budget en de te verrichten activiteiten zijn hierbij verder maatgevend. De berekening van de subsidiabele kosten moet wel zijn gebaseerd op bedrijfseconomische grondslagen en normen die in het maatschappelijk verkeer als aanvaardbaar worden beschouwd en die de subsidieontvanger stelselmatig toepast. Dit wordt getoetst door de accountant bij de controle van de financiële verantwoording (zie verder artikel 14 en de toelichting daarop).

Naar boven