Voorgenomen verkoop strookjes gemeentegrond ten zuiden en oosten van Streekweg 100, Hoogkarspel

De gemeente Drechterland maakt hierbij bekend dat zij voornemens is drie strookjes grond van in totaal ca. 181 m2, te verkopen aan de aangrenzende eigenaar van Streekweg 100 in Hoogkarspel.

Objectinformatie

Het betreft drie strookjes grond, kadastraal bekend gemeente Drechterland, sectie K, nrs. 3563, 3700 (ged.) en 3716 (ged.). De strookjes zijn gelegen aan de zuid- en oostzijde van het perceel Streekweg 100 te Hoogkarspel. Eén strookje ligt midden in het perceel, het tweede strookje aan de zuidzijde grenst aan openbaar gebied (water) en het derde strookje grenst aan oostzijde aan een nog te ontwikkelen kavel grond. De totale oppervlakte bedraagt ca. 181 m2.

De eigenaar van Streekweg 100 is de enige serieuze gegadigde

Naar oordeel van de gemeente Drechterland is de aangrenzende eigenaar van Streekweg 100 te Hoogkarspel de enige serieuze gegadigde die in aanmerking komt voor deze voorgenomen verkoop.

  • 1.

    De eigenaar van Streekweg 100 te Hoogkarspel wil deze grond gebruiken als tuin, aansluitend op de huidige voor- en achtertuin.

  • 2.

    De grond is niet geschikt voor andere doeleinden als tuin/groen en heeft daarom een tuinbestemming

  • 3.

    Gelet op de ligging en de bestemming van het perceel zijn de strookjes grond enkel te gebruiken tezamen met het aangrenzende perceel Streekweg 100 te Hoogkarspel en niet zelfstandig.

Vervaltermijn

Indien u zich niet kunt verenigen met de voorgenomen verkoop van de grond aan de aangrenzende eigenaar van Streekweg 100 te Hoogkarspel, omdat u meent daarvoor zelf als gegadigde in aanmerking te komen, dan dient u dit binnen 20 dagen na de dag van deze publicatie, met opgave van redenen, schriftelijk kenbaar te maken bij de gemeente Drechterland, Postbus 9, 1616 ZG Hoogkarspel onder vermelding van ‘Reactie op voornemen tot verkoop strookjes gemeentegrond Streekweg 100’.

Met deze publicatie geeft de Gemeente uitvoering aan het zogenaamde Didam-arrest van de Hoge Raad d.d. 26 november 2021 (ECLI:NL:HR: 2021:1778).

Naar boven