Vastgesteld wijzigingsplan ‘Oranjestraat 119a, Gilze’

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Gilze en Rijen maken bekend dat zij op 12 juli 2022 het wijzigingsplan ongewijzigd heeft vastgesteld. Daarnaast heeft het college besloten geen exploitatieplan vast te stellen, omdat het wettelijk kostenverhaal anderszins is verzekerd.

Waar gaat het wijzigingsplan over?

Dit wijzigingsplan betreft het omzetten van de bestemming ‘bedrijf’ naar de bestemming ‘wonen’ voor de locatie Oranjestraat 119a in Gilze..

Hoe kunt u de stukken bekijken?

De stukken liggen van 19 juli 2022 tot en met 29 augustus 2022 voor 6 weken ter inzage.

Digitaal kunt u de stukken inzien via:

  • 1.

    Het vastgestelde wijzigingsplan met bijbehorende stukken is in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl, met als IMRO-nummer NL.IMRO.0784.WPOranjestr119a-VG01. 

  • 2.

    Ook kunt u de stukken inzien op het gemeentehuis van Gilze en Rijen. Inzien kan tijdens openingstijden van het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 te Rijen. Als u gebruik wilt maken van deze inzage mogelijkheid maakt u een afspraak met het klantcontactcentrum van de gemeente. U kunt online een afspraak maken via www.gilzerijen.nl , door te bellen naar ons algemene nummer 14 0161 of per mail naar info@gilzerijen.nl. Voor specifieke vragen kunt u een afspraak maken met de behandelend medewerker, Judith Gruter, bereikbaar via 088-3821291.

Wat kunt u doen als u het niet eens bent met de plannen?

Als u het niet eens bent met het wijzigingsplan , kunt u hiertegen beroep instellen. U stuurt dan een brief (een ‘beroepsschrift’) aan de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. In de brief geeft u aan met welk plan/besluit u het niet eens bent en legt u uit waarom u het er niet mee eens bent. U moet in de brief ook uw naam, adres, handtekening en datum zetten. U kunt beroep instellen van 19 juli 2022 tot en met 29 augustus 2022.

U kunt alleen beroep instellen als u:

  • 1.

    Belang hebt bij het wijzigingsplan

U kunt bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek indienen tot het treffen van een voorlopige voorziening. Aan de behandeling van een beroep en voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

Wanneer het bestemmingsplan in werking?

Het besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Als binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit tot vaststelling niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven