Verkeersbesluit aanwijzen invalideparkerplaats

2022-246318

Betreft

Het aanwijzen van een gehandicaptenparkeerplaats aan de Albert Hahnweg te Lochem, op het parkeerterrein ter hoogte van de Albert Hahnweg 2 te Lochem.

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Lochem;

Gelet op:

De bepalingen in de Wegenverkeerswet 1994, het Reglement Verkeersregels en verkeerstekens 1990, het Besluit Administratieve bepalingen inzake het Wegverkeer (BABW) en de Algemene wet bestuursrecht;

Overwegende:

Op grond van artikel 15, tweede lid, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor maatregelen op of aan de weg tot wijziging van de inrichting van de weg of tot het aanbrengen of verwijderen van voorzieningen ter regeling van het verkeer, indien de maatregelen leiden tot een beperking of uitbreiding van het aantal categorieën wegebruikers dat van een weg of weggedeelte gebruik maakt.

Op grond van artikel 18 van de Wegenverkeerswet 1994 worden verkeersbesluiten, voor zover het wegen betreft die in beheer zijn bij de, gemeente, genomen door burgemeester en wethouders.

Uit het oogpunt van:

De in artikel 2 van de Wegenverkeerswet 1994, genoemde doelstelling:

 

  • 1.

    Het verzekeren van de veiligheid op de weg;

  • 2.

    Het beschermen van de weggebruikers en passagiers;

Is het gewenst om:

Op het parkeerterrein ter hoogte van de Albert Hahnweg 2 te Lochem een gehandicaptenparkeerplaats te realiseren ten behoeve van bewoners en bezoekers van ZoZijn.

Op grond van de volgende motivering:

Er aan de Albert Hahnweg 2 een woonvoorziening voor mensen met een verstandelijke beperking gevestigd is. Hier dagelijks mindervaliden worden gebracht en opgehaald met busjes, maar er niet altijd plaats is om nabij de woonvoorziening te parkeren. Het wenselijk is dat mindervalide bewoners en bezoekers veilig kunnen in- en uitstappen en er daarom een algemene gehandicaptenparkeerplaats gerealiseerd dient te worden.

Beheer en onderhoud

De Albert Hahnweg is in beheer en onderhoud bij de gemeente Lochem.

Gehoord:

Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit Administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is het verplicht om overleg te plegen met de politie over de voorgenomen maatregel. De politie heeft geen bezwaren tegen de voorgenomen maatregel.

BESLUIT:

  • 1.

    Door het plaatsen van bord E6 van het RVV 1990 op het parkeerterrein ter hoogte van ZoZijn aan de Albert Hahnweg 2 te Lochem één parkeerplaats aan te wijzen als algemene gehandicaptenparkeerplaats;

  • 2.

    Een ander zoals aangegeven op de bijgevoegde tekening .

  • 1.

    Overige relevante informatie

  • 2.

    Dit besluit wordt in afschrift verzonden aan:

    • 1.

      Politie Lochem, Postbus 618, 7300 AP Apeldoorn

    • 2.

      Brandweer IJsselstreek, afd. preparatie, Postbus 7300 AE Apeldoorn

Bezwaar

Iedere belanghebbende kan binnen 6 weken na de dag van bekendmaking van dit besluit een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van Burgemeester en Wethouder. Daarnaast kan een verzoek om een voorlopige voorziening worden ingediend bij de president van de Arrondissementsrechtbank te Zutphen, Postbus 205, 7200 AE Zutphen. Gedurende die tijd ligt het besluit ter inzage bij de publieksbalie.

Lochem,

Burgemeester en wethouders,

D. Kerkdijk S. van ’t Erve

secretaris burgemeester

 

 

Naar boven