Besluit tot wijziging van Gemeentelijk woonbeleid ter uitvoering van de Huisvestingsverordening Regio Utrecht 2019, gemeente Utrecht

Burgemeester en wethouders van de gemeente Utrecht,

 

Gelet op de paragrafen 2.4, 2.5 en 2.6 van de Huisvestingsverordening Regio Utrecht 2019, gemeente Utrecht;

 

Overwegende dat de raad in december 2021 heeft besloten tot verlaging van het percentage loting en een extra leeftijdscategorie voor jongeren heeft vastgesteld

 

Besluiten het Gemeentelijk woonbeleid ter uitvoering van de Huisvestingsverordening Regio Utrecht 2019, gemeente Utrecht als volgt te wijzigen:

 

 

Artikel I

  • A.

    Artikel 1 wordt als volgt gewijzigd:

  • Onder het opschrift ‘Artikel 2.4.3 Voorrangsregels woningtype: Jongerenwoningen’ wordt de zinsnede ‘18 tot 23 jaar of 18 tot 30 jaar’ vervangen door ’18 tot en met 22 jaar, 18 tot en met 27 jaar of 18 tot en met 29 jaar’

 

  • B.

    Artikel 2 wordt als volgt gewijzigd:

  • Onder het opschrift ‘Artikel 2.5.1d Criteria indicatie volkshuisvestelijke gronden’ wordt de zinsnede onder 2. ‘die wordt gerenoveerd’ vervangen door ‘waar renovatiewerkzaamheden worden uitgevoerd’ en na de zinsnede ‘voor meerdere maanden nodig is’ wordt het volgende onderdeel ingevoegd:

    3. Huurders van een woning waar een combinatie van groot onderhoudswerkzaamheden en renovatiewerkzaamheden wordt uitgevoerd en die is opgenomen in de prestatieafspraken met de corporaties. Deze huurders wordt de mogelijkheid geboden te verhuizen met gebruik van 100% woonduur binnen de eigen gemeente. Het huurcontract wordt hierbij opgezegd. Voor deze huurders is de terugkeervoorrang niet van toepassing.

 

  • C.

    Artikel 3 wordt als volgt gewijzigd:

  • a.

    Onder het opschrift ‘Artikel 2.6.3a Lotingmodel’ wordt ‘Maximaal 20%’ vervangen door ‘Maximaal 10%’ . De zinsnede ‘Burgemeester en wethouders stellen een minimumpercentage in van 10% van het vrijkomende aanbod dat in een jaar dient te worden verloot’ vervalt.

  • b.

    Onder het opschrift ‘Artikel 2.6.3d Woongroepen’ wordt onder 1. na ‘één zelfstandige woonruimte’ ingevoegd ‘of wooncomplex’.

  • c.

    Onder het opschrift ‘Artikel 2.6.3d Woongroepen’ wordt onder 2. de tekst onder b. vervangen door: ‘Indien sprake is van sociale huur, staat ieder lid ingeschreven als woningzoekende op WoningNet.’ en onder d. wordt na ‘geregistreerd op’ ingevoegd: ‘de inschrijflijst woongroepen in oprichting’.

 

Artikel II

Dit besluit treedt in werking de dag na bekendmaking in het gemeenteblad;

Aldus vastgesteld door burgemeester en wethouders van de gemeente Utrecht, in de vergadering van 5 juli 2022.

De burgemeester,

Sharon A.M. Dijksma

De secretaris,

Gabrielle G.H.M. Haanen

Naar boven