Ontwerpbestemmingsplan Dorpsstraat 155, Hoorn

 

Burgemeester en wethouders maken bekend dat het ontwerp van het bestemmingsplan Dorpsstraat 155 (NL.IMRO.0405.BPDorpsstraat155-on01) en de daarbij behorende stukken ter inzage liggen.

 

Waarom dit bestemmingsplan?

De eigenaar van het agrarisch bedrijf op het adres Dorpsstraat 155 wil een extra woning bouwen tussen de bedrijfswoning op het perceel Dorpsstraat 155 en het aangrenzend perceel Dorpsstraat 155A. Tevens wordt 1 agrarisch bedrijfsgebouw gesloopt. Het vigerende bestemmingsplan laat dit niet toe. Gekozen is om nieuwe regels op te stellen dat de bouw van de nieuwe woning wel mogelijk maakt. Deze regels zijn opgenomen in onderhavig bestemmingsplan.

 

Begrenzing van het gebied

Het plangebied wordt aan de zuidkant begrensd door de Dorpsstraat, aan de oostzijde door het perceel Dorpsstraat 155A, aan de noordzijde door het agrarisch bedrijf van Dorpsstraat 155 en aan de westzijde door het perceel Dorpsstraat 153.

 

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan en de bijbehorende stukken liggen van vrijdag 22 juli tot en met donderdag 1 september 2022 voor iedereen ter inzage in het stadhuis. Ook zijn ze te bekijken op www.hoorn.nl en op www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Wilt u reageren?

Gedurende de periode van ter inzage ligging kan een ieder zienswijzen over het ontwerp naar voren brengen.

Dat kan op de volgende wijze:

- schriftelijk aan de gemeenteraad van Hoorn, Postbus 603, 1620 AR Hoorn;

- per e-mail via gemeente@hoorn.nl;

- mondeling, na afspraak met de betreffende ambtenaar van de gemeente Hoorn, tel. (0229) 25200.

 

Naar boven