Omgevingsplan Buitengebied Brielle – Veegplan 1 gewijzigd vastgesteld 

Burgemeester en wethouders van Brielle maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de raad van de gemeente Brielle op 22 december 2021 het Omgevingsplan Buitengebied Brielle – Veegplan 1 gewijzigd heeft vastgesteld.

Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na de dag van terinzagelegging een beroepschrift tegen dit besluit indienen (vanaf donderdag 6 januari 2022 tot en met woensdag 16 februari 2022). Het beroepschrift dient schriftelijk te worden ingediend bij en gericht worden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA te 's-Gravenhage.

Degene die beroep heeft ingesteld kan ook een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Dit zorgt voor opschorting van het vaststellingsbesluit totdat op het verzoek is beslist. Een voorlopige voorziening kan worden getroffen, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist.

Er kan ook digitaal beroep worden ingesteld bij Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State via https://digitaalloket.raadvanstate.nl/. Daarvoor dient u te beschikken over DigiD. Op de website van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State kunt u de precieze voorwaarden vinden. Aan het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden (een griffierecht).

Plangebied en inhoud van het plan, inclusief gewijzigde vaststelling

Het Omgevingsplan Buitengebied Brielle – Veegplan 1 heeft betrekking op het gehele buitengebied van de gemeente Brielle. Het omgevingsplan volgt op het voorbereidingsbesluit ‘Biostookinstallaties’ van 23 september 2020. Daarmee is het verboden om binnen het werkingsgebied van het omgevingsplan Buitengebied Brielle biostookinstallaties te realiseren. Tevens zijn de definities uit het bestemmingsplan “Parapluplan Wonen en Kamerverhuur” overgenomen en zijn algemene en locatie specifieke ambtshalve wijzigingen doorgevoerd. Ook is er één ontwikkeling meegenomen: de toevoeging van een woonbestemming aan de Zuurlandseweg ongenummerd waarbij de huidige agrarische bedrijfsbestemming komt te vervallen.

In paragraaf 1.3.3 van de toelichting (Maatschappelijke uitvoerbaarheid, subkop ‘ontwerp’) zijn alle wijzigingen benoemd die betrekking hebben op de gewijzigde vaststelling. Naast een aanvulling op de toelichting naar aanleiding van één van de zienswijzen, betreffen dit ambtshalve wijzigingen die volgordelijk worden benoemd en kort worden toegelicht.

Ter inzagelegging bij digitale planvorming

Gedurende de periode van woensdag 5 januari 2022 tot en met woensdag 16 februari 2022 ligt het omgevingsplan ter inzage. Het omgevingsplan Buitengebied Brielle – Veegplan 1 bekijkt u via de website: brielle.crotec-omgevingsplan.nl en via www.ruimtelijkeplannen.nl (planidentificatienummer NL.IMRO.0501.OPgemBrielleHerz01-0130).

De aankomende Omgevingswet gaat uit van een digitale werkwijze. De systematiek van het omgevingsplan is vooruitlopend op de aankomende Omgevingswet hierop afgestemd. Dit betekent onder andere ook dat een papieren versie van het nieuwe plan niet werkbaar is. Als u begeleiding wilt bij het raadplegen van het omgevingsplan of geen beschikking heeft over internet dan kunt u

Naar boven