College van Maasdriel – gedeeltelijk intrekken voorkeursrecht (artikel 8 Wvg)

Het college van de gemeente Maasdriel maakt bekend dat zij op grond van artikel 8 lid 1 Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) heeft besloten, het raadsbesluit tot “aanwijzing voorkeursrecht binnen het voorgenomen gebied tot realisatie van de Zuidelijke ontsluitingsroute (ZOR)”, voor de onderstaande percelen gedeeltelijk in te trekken.

 

De gedeeltelijke intrekking betreft de volgende percelen in het ZOR-gebied:

 

Plaatselijk bekend ; Kadastraal bekend ; Totaal en vervallen oppervlakte

De wijzigingen in de aanwijzing van de percelen zijn weergegeven op de bij het besluit behorende overzichtskaart/28 kaveltekeningen en percelen/eigendommenlijst.

 

Aanleiding

In januari heeft de gemeente op 109 percelen een voorkeursrecht gevestigd voor de ontwikkeling van de Zuidelijke ontsluitingsroute. Na heroverweging heeft het college besloten voor een aantal percelen (28) de aanwijzing gedeeltelijk in te trekken. Het gaat om delen van percelen waarvan nu al is vastgesteld dat ze niet bruikbaar of benodigd zijn voor realisatie van het tracé.

 

Gevolgen

De gedeeltelijke intrekking heeft tot gevolg dat het voorkeursrecht niet meer op het volledige perceel is gelegen. Een eigenaar en/of beperkt gerechtigden is voor het deel waarop geen aanwijzing meer ligt niet langer verplicht om het perceel aan te bieden aan de gemeente. De aanbiedingsplicht blijft wel gelden voor het nog wel aangewezen deel van het perceel.

 

Het intrekkingsbesluit wordt verwerkt in het gemeentelijke beperkingenregister en in de openbare registers (van de landelijke voorziening) bij het kadaster. De eigenaren en beperkt-gerechtigden worden persoonlijk geïnformeerd over de gedeeltelijke intrekking.

 

Inzage

Het intrekkingsbesluit van het college ligt, samen met de bij het besluit behorende bijlagen, vanaf 12 juli 2022 ter inzage. U kunt de stukken bekijken via onze website www.maasdriel.nl. De informatie vindt u onder ZOR – proces (www.maasdriel.nl/zor). Ook kunt u de stukken, op afspraak, inzien tijdens de reguliere openingstijden van het gemeentehuis (Kerkstraat 45 Kerkdriel).

 

Bezwaar en voorlopige voorziening

Belanghebbenden kunnen gedurende een termijn van zes weken, te rekenen vanaf 12 juli 2022, bij het college tegen dit besluit een bezwaarschrift indienen.

Het bezwaarschrift moet ondertekend zijn en de volgende gegevens bevatten:

  • -

    Naam en adres van de bezwaarmaker

  • -

    Dagtekening/datum

  • -

    Vermelding van het besluit waartegen het bezwaar is gericht

  • -

    Redenen/gronden van het bezwaar

Indienen van het bezwaarschrift kan per post of digitaal (via een formulier op de website www.maasdriel.nl).

 

De intrekking treedt direct in werking, ook als u bezwaar maakt. Als u dit niet wilt, vraag dan de Voorzieningenrechter een voorlopige voorziening te treffen. U stelt hiervoor een verzoekschrift op. Dit kan alleen als u ook bezwaar heeft gemaakt en uw zaak spoed heeft. Dit verzoekschrift richt u aan de Voorzieningenrechter van de rechtbank Gelderland, Team bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem. Dit kan ook digitaal. Kijk op de site http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht voor de voorwaarden. Vraagt u een voorlopige voorziening aan, dan moet u griffierecht betalen.

Naar boven