Kennisgeving besluit projectomgevingsvergunning hoek A.C. Verhoefweg/Symfonielaan (Jutphaas G 879 & 4343) te Nieuwegein

Burgemeester en wethouders van gemeente Nieuwegein maken het volgende bekend:

Besluit over projectomgevingsvergunning hoek A.C. Verhoefweg/Symfonielaan (Jutphaas G 879 & 4343) te Nieuwegein

Omschrijving: het plaatsen van een warmtebuffer en het aanpassen van het bestaande hek

Kenmerk: 895074

Datum verzending: 6juli 2022

Besluit: toegekend

Ter inzage: 12 juli t/m 22 augustus 2022

Korte omschrijving project?

Het besluit heeft betrekking op een door Eneco op 17 juni 2021 aangevraagde omgevingsvergunning voor het realiseren van een warmtebuffer en het aanpassen van het bestaande hekwerk bij het warmteoverdrachtstation (WOS) Zuilenstein op de hoek Symfonielaan/A.C. Verhoefweg. De buffer is cilindervormig en heeft een hoogte en diameter van ca. 18 meter. De buffer speelt een belangrijke rol in de verduurzaming van het warmtenet.

Het plan voor de warmtebuffer is strijdig met Beheersverordening Zuilenstein-Huis de Geer (5maart2018). De strijdigheden zijn dusdanig dat een uitgebreide procedure (projectomgevingsvergunning) nodig is om toch medewerking te kunnen verlenen aan de realisatie van de warmtebuffer. Aan de vergunningsaanvraag is een uitvoerig voortraject voorafgegaan met o.a. participatiesessies en een raadsbesluit op 4 maart 2021. Alle relevante stukken zijn als bijlagen bij het besluit opgenomen.

Op basis van de aanvraag en alle daarbij behorende stukken heeft de gemeente een ontwerpbesluit voor de omgevingsvergunning opgesteld dat zes weken ter inzage heeft gelegen van 10 februari t/m 23 maart 2022. Dit is o.a. via ca. 1.100 buurtberichten breed bekend gemaakt. De zienswijzen die zijn ingediend over het ontwerpbesluit geven geen aanleiding om het besluit aan te passen. Het college heeft besloten de projectomgevingsvergunning te verlenen. De indieners van de zienswijzen worden hiervan persoonlijk op de hoogte gebracht.

Wilt u meer informatie?

U kunt dit besluit inzien via de website van de gemeente Nieuwegein www.nieuwegein.nl/warmtebuffer of via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl met gebruik van de code IMRO code NL.IMRO.0356.OVZH2022001-VA02.

Het besluit ligt ook ter inzage bij de Receptiebalie op de 1e etage van het Stadshuis aan het Stadsplein 1 te Nieuwegein (3431 LZ). U kunt daar iedere werkdag van 08.30 uur tot 17.00 uur zonder afspraak terecht en vragen naar het gewenste stuk.

Uitvoerbaarheid van dit besluit

Dit besluit krijgt rechtskracht (mag worden uitgevoerd) met ingang van de dag na afloop van de beroepstermijn. Als gedurende de beroepstermijn echter een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan, treedt de beschikking niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Beroepsclausule

Belanghebbenden kunnen beroep indienen binnen een periode van zes weken die start op de dag nadat de gemeente het besluit ter inzage heeft gelegd. Dat geldt ook voor niet-belanghebbenden die in de voorbereidingsprocedure tegen het ontwerpbesluit een zienswijze hebben ingediend. Hiervoor gelden wel de beperkingen van het relativiteitsvereiste. Het beroepschrift moet worden ondertekend en bevat tenminste de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep zich richt en de gronden van het beroep. Het beroepschrift moet worden gericht aan Rechtbank Midden-Nederland, afdeling Bestuursrecht, o.v.v. bodemzaken, postbus 16005, 3500 DA Utrecht.

Let op: Op dit besluit is afdeling 2 van de Crisis- en herstelwet van toepassing, daarom dient het beroepsschrift de beroepsgronden te bevatten. De beroepsgronden kunnen na afloop van de beroepstermijn niet meer worden aangevuld.

Voorlopige voorziening

Indiening van een beroepschrift betekent niet dat de inwerkingtreding van dit besluit wordt uitgesteld. Na indiening van een beroepschrift bestaat echter de mogelijkheid een voorlopige voorziening aan te vragen bij de Rechtbank Midden-Nederland, afdeling Bestuursrecht, o.v.v. voorlopige voorzieningen, postbus 16005, 3500 DA Utrecht. Als een voorlopige voorziening wordt toegekend, wordt de inwerkingtreding van dit besluit tijdelijk uitgesteld.

Digitaal indienen

U kunt een beroep- of verzoekschrift ook digitaal indienen bij de genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Kosten

Aan het instellen van beroep en het verzoeken om een voorlopige voorziening zijn kosten verbonden. De informatiebalie van de Rechtbank Midden-Nederland tel: 030-2233010 of www.rechtspraak.nl/Procedures/Tarieven-griffierecht/) kan u hierover informeren.

 

Naar boven