Vastgesteld bestemmingsplan 'Hogewaldseweg 22-24, Groesbeek'

Burgemeester en wethouders van Berg en Dal maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan “Hogewaldseweg 22-24, Groesbeek” is vastgesteld. Het vastgestelde bestemmingsplan ligt vanaf 12 juli 2022 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage.

Het plan

Het bestemmingsplan gaat over de functieverandering van de locatie Hogewaldseweg 22-24 in Groesbeek. In ruil voor het slopen van de voormalige agrarische bedrijfsgebouwen worden twee bouwkavels voor vrijstaande woningen mogelijk gemaakt. Daarnaast worden de bedrijfswoningen (planologisch) omgevormd naar burgerwoningen. Ook wordt de ontwikkeling landschappelijk ingepast.

Inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan “Hogewaldseweg 22-24, Groesbeek” ligt overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening met ingang van 12 juli 2022 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage. Het plan is digitaal beschikbaar en raadpleegbaar op:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.1945.BPHOGEWALD22en24-VSG1

Daarnaast is het ontwerpbestemmingsplan op afspraak in te zien in het gemeentehuis, Dorpsplein 1 te Groesbeek. Voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met de heer T. van der Wielen, telefoonnummer 06 30 35 27 80.

Tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan kan beroep worden ingesteld. De beroepstermijn loop van 13 juli 2022 tot en met 23 augustus 2022.

Beroep

Gedurende de hierboven genoemde termijn kan door belanghebbenden tegen het vaststellingsbesluit en bovengenoemd vastgesteld ruimtelijk plan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het beroepschrift dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroepschrift bevat in ieder geval uw naam, adres, de dagtekening, een omschrijving van het (onderdeel van het) besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep.

Het bestemmingsplan treedt daags na afloop van de hierboven genoemde beroepstermijn in werking.

Voorlopige voorziening

Een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Indien beroep is ingesteld, kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. De voorzieningenrechter kan een voorziening treffen als de zaak spoedeisend is, waardoor het bestemmingsplan niet in werking treedt dan wel de inwerkingtreding wordt opgeschort tot het moment dat op het beroep is beslist.

Voor het in behandeling nemen van een beroepschrift en van een verzoek om voorlopige voorziening is een griffierecht verschuldigd. Voor meer informatie over het griffierecht kunt u contact opnemen met de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, telefoonnummer 070-426 44 26.

Groesbeek, 11 juli 2022

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Berg en Dal,

Namens deze:

Mw. K. van der Velden, teamleider Ruimtelijke Ontwikkeling

Naar boven