Aangaan anterieure overeenkomst Kerkweg 4 te Abbekerk

Burgemeester en wethouders van de gemeente Medemblik maken ingevolge artikel 6.24 lid 3 van de Wet Ruimtelijke Ordening en artikel 6.2.12 van het Besluit ruimtelijke ordening bekend dat op 4 juli 2022 een anterieure overeenkomst is gesloten door de Gemeente Medemblik met Stichting de Woonschakel West-Friesland (hierna te noemen: “initiatiefnemer”).

De anterieure overeenkomst voor het in exploitatie brengen van gronden gelegen aan de Kerkweg 4 te Abbekerk kadastraal bekend als gemeente Noorder-Koggenland sectie C: no. 1350 groot circa 634 m2. Initiatiefnemer wenst te komen tot de ontwikkeling van 8 gestapelde huur appartementen in de sociale sector.

In het kort omvat de overeenkomst de voorwaarden waaronder de gemeente bereid is medewerking te verlenen aan de totstandkoming van de appartementen en de wijziging van de bestemming. Naar aanleiding van deze overeenkomst wordt een ontwerp van een bestemmingsplan opgesteld, dat ter inzage zal worden gelegd met het oog op het indienen van zienswijzen. Van dit ontwerp bestemmingsplan zal apart publicatie worden gedaan.

Zakelijke omschrijving van de anterieure overeenkomst Kerkweg 4 te Abbekerk

De gemeente heeft op 4 juli 2022 een anterieure overeenkomst ex artikel 6.24 lid 1 Wet ruimtelijke ordening (Wro) gesloten voor de locatie Kerkweg 4 te Abbekerk.

De anterieure overeenkomst is gesloten met Stichting Woonschakel West-Friesland en heeft betrekking op de voorgenomen realisatie van 8 gestapelde huur appartementen in het sociale segment te Abbekerk. In de overeenkomst is onder andere het volgende afgesproken:

1. gemeente spant zich in om de realisatie van 8 gestapelde huurappartementen op het perceel aan de Kerkweg 4 te Abbekerk planologisch mogelijk te maken. Zij bevordert de procedurele afwikkeling van het bestemmingsplan;

2. initiatiefnemer is verplicht de te maken kosten voor de totstandkoming van het bestemmingplan (onder meer kosten opstellen bestemmingsplan en bijbehorende onderzoeken) te voldoen; 3. initiatiefnemer is verplicht de uit het bestemmingsplan voortkomende planschade te vergoeden;

4. gemeente behoudt volledig haar publiekrechtelijke verantwoordelijkheid en bevoegdheid ten aanzien van het ruimtelijke ordeningsproces.

De hier gesloten overeenkomst is een anterieure overeenkomst over de grondexploitatie die de gemeente met projectontwikkelaars en particuliere grondeigenaren sluit op het moment dat er geen exploitatieplan is. Met de gesloten overeenkomst wordt voldaan aan de verplichting dat het kostenverhaal anderszins is verzekerd zoals omschreven in artikel 6.12 Wro. Tegen de anterieure overeenkomst en de zakelijke beschrijving van de inhoud van de overeenkomst kunnen geen zienswijzen of bezwaren worden ingediend.

Heeft u vragen?

U kunt contact opnemen met mevrouw M.C. Esajas via e-mail myrtle.esajas@medemblik.nl

 

 

Naar boven