Wijziging Verordening ambtelijke bijstand en fractieondersteuning

De raad van de gemeente Leidschendam-Voorburg,

 

overwegende dat het in verband met de invoering van de Wet open overheid noodzakelijk is diverse regelingen te wijzigen;

 

gezien het voorstel van het college d.d. 5 april 2022 (2779),

 

b e s l u i t:

 

tot het wijzigen van diverse regelingen als volgt:

 

 

Artikel I

De volgende verordeningen en andere regelingen worden gewijzigd zoals opgenomen in de Bijlage bij dit besluit:

- [wijziging diverse regelingen]

- Verordening ambtelijke bijstand en fractieondersteuning

- [wijziging andere regeling].

 

Artikel II

Deze wijzigingen treden in werking de dag na die van bekendmaking en werken terug tot en met 1 mei 2022.

 

Aldus vastgesteld in de openbare vergadering van de raad van de gemeente Leidschendam-Voorburg van 7 juni 2022.

de griffier, de voorzitter,

C.J. de Vries, J.G. Bijl

Bijlage

behorende bij het concept raadsbesluit Wijzigen diverse regelingen in verband met de invoering van de Wet open overheid

 

[wijziging diverse regelingen]

 

De “Verordening ambtelijke bijstand en fractieondersteuning” wordt als volgt gewijzigd:

 

Bestaande tekst

Nieuwe tekst

 

Toelichting

Artikel 1

 

De verordening is niet bedoeld om formele barrières op te werpen die het verlenen van bijstand aan raadsleden juist bemoeilijkt. Indien het gaat om het verzoek om informatie van feitelijke aard, dan wel inzage in of afschrift van openbare documenten, kan een raadslid contact opnemen met de griffier die het verzoek kan neerleggen bij een ambtenaar uit de reguliere ambtelijke organisatie. Ook kan een raadslid rechtstreeks contact opnemen met de betreffende ambtenaar. Het begrip document wordt hier gebruikt in de betekenis die het in de Wet openbaarheidbestuur heeft. Met openbaar wordt bedoeld openbaar in de zin van de Wet openbaarheid van bestuur. Voor niet openbare documenten wordt een regeling gegeven in de artikel 25, 55 en 86 van de Gemeentewet. Deze rechten zijn veelal uitgewerkt in het reglement van orde voor de raad, het reglement van orde voor het college en de verordening op de raadscommissies.

 

 

Toelichting

Artikel 1

 

De verordening is niet bedoeld om formele barrières op te werpen die het verlenen van bijstand aan raadsleden juist bemoeilijkt. Indien het gaat om het verzoek om informatie van feitelijke aard, dan wel inzage in of afschrift van openbare documenten, kan een raadslid contact opnemen met de griffier die het verzoek kan neerleggen bij een ambtenaar uit de reguliere ambtelijke organisatie. Ook kan een raadslid rechtstreeks contact opnemen met de betreffende ambtenaar. Het begrip document wordt hier gebruikt in de betekenis die het in de Wet open overheid heeft. Met openbaar wordt bedoeld openbaar in de zin van de Wet open overheid. Voor niet openbare documenten wordt een regeling gegeven in de artikel 25, 55 en 86 van de Gemeentewet. Deze rechten zijn veelal uitgewerkt in het reglement van orde voor de raad, het reglement van orde voor het college en de verordening op de raadscommissies.

 

 

[wijziging andere regeling]

 

 

 

Naar boven