Vaststelling bestemmingsplan ‘Buitengebied Haaksbergen, partiële herziening Benteloseweg 6’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Haaksbergen maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad het bestemmingsplan ‘Buitengebied Haaksbergen, partiële herziening Benteloseweg 6’ in de vergadering van 29 juni 2022 ongewijzigd heeft vastgesteld.

Plangebied

Op het perceel aan de Benteloseweg 6 wordt 1.350 m2 aan landschapsontsierende bebouwing en een bestaande bedrijfswoning gesloopt. Hiervoor wordt een nieuwe woning van maximaal 750 m3 met bijgebouw van maximaal 225 m2 teruggebouwd. Daarnaast wordt een bestaande karakteristieke voormalige boerderij gerenoveerd tot twee wooneenheden en wordt er een passend bijgebouw gerealiseerd. Een bestaande werktuigenberging van 260 m2 blijft behouden voor opslag van materiaal/materieel voor het onderhouden en bewerken voor de landbouwgronden.

Het identificatienummer van het bestemmingsplan is NL.IMRO.0158.BP1197-0002.

Ter inzage

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan, het vaststellingsbesluit en de bijbehorende stukken liggen met ingang van vrijdag 8 juli 2022 tot en met donderdag 18 augustus 2022 voor een periode van zes weken voor iedereen ter inzage bij de receptie van het gemeentehuis.

Het plan met de bijbehorende stukken is tevens in digitale vorm te raadplegen via onze website www.haaksbergen.nl → Inwoner → Vergunningen en Plannen → Bestemmingsplannen en voorbereidingsbesluiten → Buitengebied → Vastgesteld → Bestemmingsplan ‘Buitengebied Haaksbergen, partiële herziening Benteloseweg 6’. Hier vindt u tevens een link naar ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Tegen het besluit van de gemeenteraad tot het gewijzigd vaststellen van het bestemmingsplan kunnen belanghebbenden gedurende bovengenoemde terinzagetermijn schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA DEN HAAG. Het beroep kan uitsluitend worden ingediend door een belanghebbende:

  • 1.

    die tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar gemaakt heeft;

  • 2.

    die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken.

Het beroepschrift moet worden ondertekend en bevat in elk geval de naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht, een kopie van het besluit en de gronden van het beroep (waarom gaat u in beroep).

Voorlopige voorziening

Het besluit tot vaststellen van het bestemmingsplan treedt na afloop van de beroepstermijn in werking. Het instellen van beroep schorst de werking van het bestemmingsplan niet.

Een belanghebbende die beroep heeft ingesteld en die van mening is dat het bestemmingsplan niet in werking zou moeten treden, kan binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Een verzoek om voorlopige voorziening moet dezelfde gegevens bevatten als het beroepschrift. Daarnaast moet u aangeven welk spoedeisend belang er is om het bestemmingsplan niet in werking te laten treden. Indien gedurende de termijn beroep is ingesteld en om een voorlopige voorziening is verzocht, treedt het bestemmingsplan in werking op het moment dat op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

Voor zowel het indienen van een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening zijn griffierechten verschuldigd.

Haaksbergen, 7 juli 2022

burgemeester en wethouders van Haaksbergen,

 

mr. drs. R.G. Welten, burgemeester

dr. R. Toet, secretaris

 

Naar boven