Bekendmaking Structuurvisie Bruisend Hart

Burgemeester en wethouders van Hilversum maken bekend dat de gemeenteraad, conform artikel 2.1 Wet ruimtelijke ordening, op 9 juni 2022 de Structuurvisie Bruisend Hart te Hilversum heeft vastgesteld.

Het ‘Bruisend Hart’ vindt zijn oorsprong in de Gebiedsagenda 1221, daarin is Bruisend Hart benoemd als één van de gebieden die prioriteit moet krijgen in 1221. Doel is van Bruisend Hart een veiligere, aantrekkelijkere, functionelere, toekomstbestendigere en groenere entree voor Oost te maken. Een echte verbetering op meerdere aspecten, dat deze entree naar Oost verdient. Bruisend Hart beslaat het gebied van het Oosterspoorplein en de omliggende woon- en winkelstraten. De structuurvisie Bruisend Hart geeft op hoofdlijnen een richting aan de gewenste ontwikkelingen die de komende tien jaar in het gebied plaatsvinden. Daarnaast is het directe juridische gevolg van de vaststelling dat daarmee het gevestigde voorkeursrecht (d.d. 18 september 2019) wordt verlengd met 3 jaar. Dat is nodig om regie te houden op de ontwikkelingen in het gebied.

Inzage

De structuurvisie Bruisend Hart is raadpleegbaar via de landelijke voorziening http://www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website kan de structuurvisie worden opgeroepen via het planid-nummer: NL.IMRO.0402.07sv01bruisendh-va01. Daarnaast is de structuurvisie ook digitaal in te zien via http://0402.roview.net en via de gemeentelijke website www.hilversum.nl , onderdeel burgerleeskamer.

Bezwaar/beroep

Wettelijk is bepaald dat tegen het besluit tot vaststelling van een structuurvisie geen mogelijkheid tot bezwaar en beroep openstaat.

Hilversum, 7 juli 2022, Burgemeester en wethouders van de gemeente Hilversum

 

Naar boven