Ontwerpbestemmingsplan C.W. Lubbersstraat te Wildervank en ontwerp-omgevingsvergunning voor bouw 22 woningen

Burgemeester en wethouders van Veendam maken bekend dat met ingang van 6 juli 2022 het ontwerpbestemmingsplan “Wildervank - C.W. Lubbersstraat”, het ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder en het ontwerp voor de omgevingsvergunning voor het bouwen van 22 woningen op de locatie De Weijs te Wildervank ter inzage liggen. Op de voorbereiding van het bestemmingsplan en de vergunningverlening is de coördinatieregeling van toepassing.

 

Planinhoud

Het plangebied omvat het perceel van de (voormalige) natuursteenhandel De Weijs ten noorden van de C.W. Lubbersstraat in Wildervank. Het bestemmingsplan is bedoeld om hier de bouw van maximaal 24 woningen mogelijk te maken. Het plan bestaat uit 22 projectmatig te bouwen woningen, de verbouw van het voormalige kantoor tot woning en een bouwkavel voor een vrijstaande woning aan het Oosterdiep. De woningen worden ontsloten door een nieuw aan te leggen ontsluitingsweg die aansluit op de Meihuizenweg en de C.W. Lubbersstraat.

Het ontwerp voor de omgevingsvergunning heeft betrekking op de 22 projectmatig te bouwen woningen. Burgemeester en wethouders hebben besloten om de vaststelling van het bestemmingsplan en het verlenen van de omgevingsvergunning gecoördineerd voor te bereiden.

Omdat het plangebied is gelegen binnen geluidzones vanwege verkeerslawaai en industrielawaai dienen om het plan te kunnen realiseren bovendien hogere waarden te worden vastgesteld. Hiervoor is een ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder voorbereid.

 

Plan inzien

Het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerpbeschikkingen en bijbehorende stukken liggen vanaf 6 juli 2022 gedurende 6 weken tijdens openingsuren ter inzage op het gemeentehuis in Veendam, Raadhuisplein 5 Veendam.

Het ontwerpbestemmingsplan is ook digitaal beschikbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl (met de ID-code: NL.IMRO.0047.05BPCWLubbersNZ-0301) of www.veendam.nl/bestemmingsplannen (onder Wildervank).

 

Reageren?

Wilt u reageren? U kunt tot en met 16 augustus 2022 een schriftelijke of mondelinge zienswijze indienen. Uw schriftelijke zienswijze kunt u sturen naar het college van burgemeester en wethouders, Postbus 20.004, 9640 PA Veendam. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze dient u tijdig een afspraak te maken voor overleg.

Zienswijzen kunnen ook online worden ingediend; ga hiervoor naar www.veendam.nl/zienswijze.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de gemeente.

 

Digitaal bestemmingsplan

Digitaal plan

Bronbestanden

 

Naar boven