Ontwerp bestemmingsplan ‘Burgemeester Damenpark en Glanerbrook’

Burgemeester en Wethouders van Sittard-Geleen maken overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat met ingang van 6 juli 2022 gedurende een periode van zes weken, dus tot 17 augustus 2022, het ontwerp van het bestemmingsplan ‘Burgemeester Damenpark en Glanerbrook’ voor een ieder ter inzage ligt in de stadswinkel locatie Geleen Markt 1 in Geleen. De Stadswinkel is geopend van maandag t/m vrijdag van 08.00 uur tot 18.00 uur en donderdagavond van 18.00-20.00 uur. Het ontwerpbestemmingsplan is tevens in te zien op: www.ruimtelijkeplannen.nl;

plan-id.: NL.IMRO.1883.Glanerbrook-ON01.

Tevens is het ontwerpbestemmingsplan online in te zien op www.metsittardgeleen.nl/glanerbrook in het tabblad ‘Documenten’, map ‘Bestemmingsplan’.

Planbegrenzing:

Dit ontwerpbestemmingsplan heeft betrekking op het Burgemeester Damenpark en Glanerbrook te Geleen.

Inhoud van het bestemmingsplan:

Het bestemmingsplan heeft ten aanzien van het complex Glanerbrook betrekking op de renovatie van de huidige accommodatie en de nieuwbouw van een aantal faciliteiten. Zo wordt aan de bestaande zwemaccommodatie een 50 meter (twee keer 25 meter) bad voor wedstrijd- en verenigingszwemmen toegevoegd. De verplaatsing van de ijshal voor ijshockeytrainingen en -wedstrijden, voor training voor kunstschaatsen wordt in dit plan planologisch vastgelegd. Ook de overkapping van de bestaande 400m ijsbaan en de wielerbaan worden in dit plan vastgelegd. Voor het Burgemeester Damenpark wordt een vergroting van de biodiversiteit en natuurbeleving, klimaatadaptatie en voorkoming van hittestress nagestreefd. In samenhang met Glanerbrook wordt het park ontwikkeld tot een omgeving die uitnodigt tot een gezonde levensstijl. Binnen de bestemming ‘Groen’ is voldoende planologische ruimte om deze ambities mogelijk te maken. Ten opzichte van het voorontwerpbestemmingsplan, is dit plan op onderdelen in overeenstemming gebracht met het voorlopig bouwkundig ontwerp (aanpassing van bouwhoogten en bouwvlakken). Ook het gebruik van ammoniak als koudemiddel is in dit ontwerpplan vervallen.

Zienswijzen:

Binnen de termijn van ter inzage legging kan eenieder naar keuze schriftelijk of mondeling (maar bij voorkeur schriftelijk) zijn of haar zienswijzen naar voren brengen bij de gemeenteraad. Schriftelijke zienswijzen moeten worden gericht aan de Raad van de gemeente Sittard-Geleen, Postbus 18, 6130 AA Sittard. Mondelinge zienswijzen kunnen naar voren worden gebracht bij het team Ruimtelijke Ontwikkeling, na telefonische afspraak met dhr. R. Driessen, telefoon 14046. Van hetgeen mondeling naar voren wordt gebracht, wordt een verslag gemaakt.

 

Sittard-Geleen, 6 juli 2022.

Burgemeester en Wethouders van Sittard-Geleen.

Naar boven